Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Prerjet dhe gërvishtjet janë të pashmangshme në jetën e përditshme. Pavarësisht nëse jeni në kuzhinë, në punë ose në një aktivitet sportiv, këto lëndime të vogla mund të ndodhin. Ja se si t’i trajtoni me ndihmën e parë për të shpejtuar shërimin dhe për të zvogëluar rrezikun e infeksionit:

 

  • Pastroni plagën dhe zonën përreth plagës me ujë.
  • Nëse ka gjakderdhje, vendosni garzë sterile mbi plagë dhe ushtroni presion të moderuar për rreth 5 minuta, përsërisni derisa gjakderdhja të ndalet.
  • Lani plagën me 3% peroksid hidrogjeni.
  • Pastroni plagën dhe zonën përreth me betadinë.
  • Aplikoni një pomadë antibiotike me spektër të gjerë në plagë.
  • Vendosni një azamplast të përshtatshëm në plagë ose garzë sterile dhe mbështilleni me një fashë.
  • Një herë në ditë, plaga dezinfektohet dhe lyhet me antibiotik, deri në shërim.

 

Konsultohuni me një mjek nëse nevojitet një vaksinë kundër tetanozit, nëse plaga është shumë e gjërë dhe e thellë ose gjakderdhja nuk ndalet.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Превенција | Preventiva

Higjiena

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Превенција | Preventiva

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Dg.

Терапија

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit