Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Kompresat e ftohta përdoren shpesh për mavijosje, skuqje, ndrydhje dhe lëndime të tjera. Aplikimi i kompresave të ftohta në lëndime mund të zvogëlojë intensitetin e dhimbjes dhe të parandalojë ënjtjen.

 

 

  1. Kompresat me ujë të ftohtë:
  • Lagni një leckë të pastër në ujë të ftohtë.
  • Shtrydheni pak dhe palosni leckën.
  • Mbajeni fort mbi lëndimin.
  • Përsëriteni të njëjtën gjë çdo 2-3 minuta.

 

  1. Kompresat me akull të grimcuar:
  • Mbushni pjesërisht një qese plastike me akull të grimcuar ose përdorni pako me perime të ngrira.
  • Mbështillni qesen me një peshqir të thatë.
  • Mbajeni paketimin fort mbi zonën e lënduar
  • Hiqeni paketimin nga lëndimi periodikisht, çdo 4-5 minuta.

 

Nëse lëndimi është serioz ose nëse nuk vëreni përmirësim me kalimin e kohës, këshillohuni menjëherë me mjekun amë.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Превенција | Preventiva

Higjiena mendore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Превенција | Preventiva

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Dg.

Лекари

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Dg.

Превенција

Dg.

Sëmundje

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Превенција | Preventiva

Редовен и квалитетен сон

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi