Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Dhimbja më e zakonshme e fytit është një ndjesi “djegie dhe kruajtjeje” e shkaktuar nga inflamacioni, që shpesh është shenja e parë e një kolle ose ftohjeje. Tonsiliti ndodh kur bajamet në pjesën e pasme të fytit infektohen. Bajamet bëhen të kuqe dhe të fryrë dhe mund të shihen pika të bardha qelb. Gëlltitja mund të jetë e vështirë dhe gjëndrat në këndin e nofullës së poshtme mund të jenë të fryra dhe të dhimbshme.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Jepini viktimës shumë lëngje për të lehtësuar dhimbjen dhe për të parandaluar tharjen e fytit.
  • Një i rritur mund të marrë dozën e rekomanduar të tabletave të acetaminofenit ose qetësuesve të tij të dhimbjes. Fëmija mund të marrë dozën e rekomanduar të shurupit të acetaminofenit.
  • Nëse dyshohet për një infeksion të bajameve, thuajini viktimës që të kërkojë kujdes mjekësor.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Здравје | Shëndet

Хигиена

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Dg.

Превенција

Dg.

Simptom

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Dg.

Njohurija shëndetësore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце