Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Frakturë e hapur është një lloj frakture ku kocka del jashtë sipërfaqes së lëkurës, ka një plagë të jashtme dhe gjakderdhje.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Mos e lëvizni viktimën derisa pjesa e lënduar të sigurohet dhe të mbështetet, përveç nëse ajo është në rrezik të menjëhershëm.
  • Këshillojeni viktimën që të qëndrojë pa lëvizur.
  • Thirrni ndihmë urgjente mjekësore.
  • Mbuloni plagën me garzë sterile. Ushtroni presion të lehtë rreth dëmtimit për të kontrolluar gjakderdhjen, duke pasur kujdes që të mos shtypni kockën e dalë.
  • Vendosni me kujdes më shumë garzë sterile mbi dhe rreth plagës.
  • Sigurojeni me një fashë, por jo aq fort sa të dëmtoni qarkullimin.
  • Pjesa e dëmtuar dhe nyjet sipër dhe poshtë lëndimit duhet të imobilizohen, ashtu që mos të ketë lëvizje në pjesën e dëmtuar.
  • Trajtojeni viktimën për gjendje shoku, nëse është e nevojshme. Monitoroni shenjat vitale, nivelin e vetëdijes, frymëmarrjen dhe pulsin, ndërsa prisni që të vijë ndihma. Kontrolloni qarkullimin përtej fashës çdo pesë minuta. Nëse qarkullimi është i dëmtuar, lirojini fashat.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Dg.

Болест

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Dg.

Лекарски преглед

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето