Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve të veshkave: Urinim i shpeshtë.

 

Urinimi i shpeshtë mund të jetë tregues i gjendjeve dhe sëmundjeve të ndryshme në sistemin urinar. Simptoma e urinimit të shpeshtë mund të shoqërohet me simptoma të tjera dhe mund të jetë tregues i inflamacionit në fshikëz dhe uretrës, inflamacion i veshkave, inflamacion i prostatës. Sëmundje të ndryshme të veshkave, duke përfshirë kancerin e veshkave, gurët në veshka mund të ndikojnë në frekuencën e urinimit. Nëse urinimi i shpeshtë është i pranishëm dhe vazhdon ose shfaqet me simptoma të tjera, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek për një ekzaminim dhe diagnozë të saktë.

 

Sëmundjet e veshkave mund të jenë të përkohshme ose kronike dhe ndryshojnë në ashpërsi. Shkaktarët e sëmundjes së veshkave mund të përfshijnë infeksionet, inflamacionin, dëmtimin e indeve të veshkave, predispozicion gjenetik, përdorimin e disa ilaçeve, diabetin, presionin e lartë të gjakut dhe gjendje të tjera shëndetësore.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Terapia varet nga shkaku i urinimit të shpeshtë. Parandalimi përfshin ruajtjen e higjenës së mirë dhe hidratimit të mjaftueshëm. Shmangia e lëngjeve dhe ushqimeve që mund të irritojnë traktin urinar. Aktiviteti fizik i moderuar dhe mbajtja e një peshe të shëndetshme mund të ndihmojnë në shëndetin e përgjithshëm të traktit urinar. Kontrollet e rregullta mjeksore mund të kontribuojnë në zbulimin dhe trajtimin e hershëm të problemeve të mundshme urinare. Pacientët me sëmundje kronike, duhet të respektojn terapinë e përshkruar nga mjeku.

 

Qëllimi kryesor i masave parandaluese është ruajtja ose përmirësimi i funksionit të veshkave dhe parandalimi i problemeve të mëtejshme shëndetësore. Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek ose nefrolog për këshilla të hollësishme dhe të personalizuara për ruajtjen e shëndetit optimal të veshkave.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Dg.

Здравственото знаење

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Dg.

Sëmundje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања