Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve të veshkave: Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve.

Ënjtja e fytyrës, duarve ose këmbëve, e njohur edhe si edemë, mund të jetë një tregues i një sërë problemesh shëndetësore, duke përfshirë problemet me veshkat. Edema ndodh kur lëngu mbahet në inde. Në problemet e veshkave, edema shpesh shoqërohet me mbajtjen e lëngjeve në trup për shkak të mosfunksionimit të veshkave, të cilat nuk mund të filtrojnë siç duhet lëngjet dhe t’i largojnë ato nga trupi. Pacientët që përjetojnë ënjtje të fytyrës, duarve ose këmbëve duhet të konsultohen me një mjek për diagnostikimin dhe trajtimin e duhur të shkakut që qëndron pas kësaj simptome.

Sëmundjet e veshkave mund të jenë të përkohshme ose kronike dhe ndryshojnë në ashpërsi. Shkaktarët e sëmundjes së veshkave mund të përfshijnë infeksionet, inflamacionin, dëmtimin e indeve të veshkave, predispozicion gjenetik, përdorimin e disa ilaçeve, diabetin, presionin e lartë të gjakut dhe gjendje të tjera shëndetësore.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Trajtimi dhe parandalimi i edemës varen nga shkaku. Mjeku mund të përshkruajë diuretikë, për të ndihmuar në largimin e lëngjeve të tepërta nga trupi. Nëse edema është rezultat i sëmundjes së veshkave, mjeku do të përpiqet të trajtojë gjendjen themelore të veshkave. Personat që tashmë kanë probleme me veshkat duhet të vizitojnë rregullisht mjekun e tyre. Ata duhet të shmangin ushqimet dhe pijet me përmbajtje të lartë natriumi, pasi natriumi mund të shkaktojë mbajtjen e lëngjeve në trup. Aktiviteti fizik i moderuar dhe një dietë e shëndetshme mund të ndihmojnë në mbështetjen e shëndetit të përgjithshëm, duke përfshirë funksionin e veshkave. Ruajtja e një peshe të shëndetshme trupore mund të ndihmojë në parandalimin e mbajtjes së lëngjeve në organizëm.

 

Qëllimi kryesor i masave parandaluese është ruajtja ose përmirësimi i funksionit të veshkave dhe parandalimi i problemeve të mëtejshme shëndetësore. Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek ose nefrolog për këshilla të hollësishme dhe të personalizuara për ruajtjen e shëndetit optimal të veshkave.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Dg.

Njohurija shëndetësore

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Dg.

Diagnoza

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Dg.

Болест

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Dg.

Превенција

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии