Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Nauze, të vjella dhe regurgitim.

Të përzierat, të vjellat dhe regurgitimi janë simptoma klinike që mund të shoqërohen me sëmundje dhe situata të ndryshme të organeve tretëse. Këto simptoma janë rezultat i aktiviteteve të sistemit muskulor dhe nervor në zonën e barkut. Shumë sëmundje dhe gjendje shëndetsore mund të shkaktojnë nauze dhe të vjella. Midis tyre, gastroenteriteti, infeksionet e zorrëve, intolerancat e tretjes, gastriti, ulçera, apendiciti, helmimi dhe migrena me ndjeshmëri të shtuar të stomakut janë vetëm disa shembuj.

Faktorët më të zakonshëm që mund të shkaktojnë ose kontribuojnë në sëmundjet gastrointestinale janë predispozicioni gjenetik, faktorët neurologjikë, të ushqyeri dhe mënyra e jetesës jo e mirë, higjiena e dobët, infeksionet, barnat dhe kimikatet.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Sigurimi i hidratimit të mirë nëpërmjet përdorimit të ujit, solucioneve të rihidrimit oral është i rëndësishëm për ata që kanë humbje të shtuar të lëngjeve me të vjella. Konsumimi i ushqimeve lehtësisht të tretshëm dhe me pak yndyrë, shmangia e ushqimeve të rënda dhe mbajtja e një diete të përshtatur për gjendjen specifike të organeve tretëse. Përdorimi i antiemetikëve, si ato që përmbajnë dimenhidrinë ose ondansetron, mund të ndihmojnë në kontrollin e të vjellave. Terapia mjekësore varet nga diagnoza dhe shkaku i të përzierave dhe të vjellave. Parandalimi varet nga shkaku, por përfshin një dietë të shëndetshme, shmangien e shkaktarëve të mundshëm dhe pirjen e më shumë lëngjeve. Në rast të simptomave të zgjatura ose intensive, konsultimi me mjekun është më i rëndësishmi për të përcaktuar diagnozën dhe trajtimin e duhur.

 

Një mënyrë jetese e shëndetshme dhe shëndeti i mirë i tretjes varen nga shumë faktorë. Në të njëjtën kohë, nevojat individuale dhe gjendja shëndetësore duhet të merren parasysh kur rregulloni stilin tuaj të jetesës. Çdo organizëm është i ndryshëm. Mësimi se si trupi juaj reagon ndaj ushqimeve të caktuara dhe përmirësimi i zakoneve të jetesës së shëndetshme mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit tuaj të tretjes.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Превенција | Preventiva

Хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Dg.

Болест

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Dg.

Дијагноза

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот