Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Sytë e skuqur dhe të ënjtur.

Sytë e skuqur dhe të ënjtur janë simptoma të zakonshme të konjuktivitit alergjik, i cili mund të ndodhë si pasojë e një alergjie ndaj alergeneve të ndryshëm. Kur alergjenët bien në kontakt me sytë, ato mund të shkaktojnë një reaksion në konjuktivë (inflamacion i membranës së hollë në pjesën e brendshme të kapakut dhe sipërfaqes së butë të të bardhëve). Ky inflamacion bën që shumë prej enëve të gjakut në konjuktivë të zgjerohen, duke rezultuar në sy të skuqur dhe të fryrë, sy të përlotur dhe pulsime të shpeshta. Për të kontrolluar këto simptoma, mund të aplikohen pika antihistamine për sy, të cilat mund të ndihmojnë në lehtësimin e kruajtjes dhe konjuktivitit alergjik. Përdorimi i kompresave të ftohta mund të ndihmojë në lehtësimin e ënjtjes dhe skuqjes. Dhe gjëja më e rëndësishme është të shmangni kontaktin me alergjenët për të parandaluar reaksionet alergjike.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Terapia simptomatike dhe masat parandaluese

Pikat e syve antihistamine janë efektive në kontrollin e simptomave të konjuktivitit alergjik, duke përfshirë kruajtjen, skuqjen dhe lotimin e syve. Këto pika zakonisht përmbajnë antihistamine që bllokojnë veprimin e histaminës, një kimikat që shkakton reaksione alergjike. Pikat efektive të syve antihistamine mund të ofrojnë lehtësim të shpejtë nga simptomat dhe shumë prej tyre janë të disponueshme pa recetë. Megjithatë, përpara se të përdorni ndonjë ilaç, përfshirë pikat e syve, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun ose alergologun tuaj. Ata do të përshkruajnë produktin e duhur, dozën dhe kohëzgjatjen e përdorimit sipas nevojave tuaja dhe gjendjes shëndetësore. Gjithashtu, masat parandaluese si shmangia e alergjenëve, përdorimi i një maskë për fytyrën dhe syze dielli mund të ndihmojnë në kontrollin e simptomave alergjike të syve. Nëse simptomat vazhdojnë ose bëhen të rënda, konsultohuni me një mjek për këshilla dhe trajtim të mëtejshëm.

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Dg.

Terapia

Превенција | Preventiva

Testet e depistimit

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Dg.

Diagnoza

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Dg.

Лекари

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Превенција | Preventiva

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Dg.

Mjekët

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Dg.

Njohurija shëndetësore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања