Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve të veshkave: Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë.

Urinimi i dhimbshëm dhe i vështirë mund të jetë tregues i problemeve të ndryshme në traktin urinar. Shkaktarët më të shpeshtë janë infeksionet e traktit urinar, si inflamacioni i fshikëzës dhe uretrës, infeksionet e veshkave, kanceri i uretrës ose i veshkave, gurët në veshka ose uretrale etj. Nëse keni dhimbje ose vështirësi në urinim, është e rëndësishme të shkoni te mjeku për një ekzaminim dhe diagnozë të saktë. Mjeku do të kryejë teste për të përcaktuar shkakun dhe për të përshkruar terapinë e duhur.

 

Sëmundjet e veshkave mund të jenë të përkohshme ose kronike dhe ndryshojnë në ashpërsi. Shkaktarët e sëmundjes së veshkave mund të përfshijnë infeksionet, inflamacionin, dëmtimin e indeve të veshkave, predispozicion gjenetik, përdorimin e disa ilaçeve, diabetin, presionin e lartë të gjakut dhe gjendje të tjera shëndetësore.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Terapia simptomatike për të parandaluar dhimbjen ose vështirësinë në urinim varet nga shkaku i këtyre simptomave dhe mund të përfshijë antibiotikë për të trajtuar një infeksion bakterial, analgjezikë ose barna anti-inflamatore për të kontrolluar dhimbjen. Pirja e mjaftueshme e ujit është çelësi për parandalimin e urinës së koncentruar dhe zhvillimin e infeksioneve të traktit urinar. Zbrazja e rregullt e fshikëzës zvogëlon rrezikun e infeksionit dhe acarimit. Nëse jeni të prirur për infeksione të traktit urinar ose probleme të tjera të veshkave, marrja e masave parandaluese mund të ndihmojë në shmangien e problemeve të ndryshme urinare.

 

Qëllimi kryesor i masave parandaluese është ruajtja ose përmirësimi i funksionit të veshkave dhe parandalimi i problemeve të mëtejshme shëndetësore. Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek ose nefrolog për këshilla të hollësishme dhe të personalizuara për ruajtjen e shëndetit optimal të veshkave.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Dg.

Здравственото знаење

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви