Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Kollitja e gjakut.

Kollitja e gjakut mund të shoqërohet me një sërë kushtesh dhe shkaqesh shëndetësore, duke përfshirë alergjitë. Në disa raste, alergjitë mund të shkaktojnë acarim të traktit të sipërm respirator dhe të çojnë në kollitje me gjak. Ekspozimi ndaj ajrit të thatë mund të shkaktojë acarim në kanalet e hundës dhe të fytit, gjë që mund të rezultojë në kollitje të gjakut. Alergjenët si pluhuri, zbokthi, tymi ose alergjenë të tjerë në ajër mund të shkaktojnë acarim dhe inflamacion, i cili përfundimisht mund të çojë në kollën e gjakut. Riniti alergjik dhe sinusiti mund të shkaktojnë inflamacion të sinuseve dhe hundës, gjë që mund të çojë në kollitje me gjak. Mukoza e thatë ose e irrituar në fyt mund të jetë rezultat i ekspozimit ndaj alergeneve ose irrituesve të tjerë, të cilët mund të çojnë në kollitje me gjak.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Terapia simptomatike dhe masat parandaluese

Kur kolliteni gjak, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek. Mjeku mund të kryejë teste shtesë dhe të përcaktojë shkakun e saktë. Vizitoni mjekun tuaj për analiza më të hollësishme dhe rekomandime trajtimi. Menaxhimi i mirë i alergjisë duke përdorur medikamente të tilla si antihistaminet, të cilat mund të ndihmojnë në reduktimin e simptomave të alergjisë, është i rëndësishëm. Është më mirë të përdorni një lagështues në shtëpi pasi mund të ndihmojë në parandalimin e tharjes së fytit dhe qetësimin e kollës. Duhet të shmangen irrituesit si tymi, gazrat dhe kimikatet agresive që mund të kontribuojnë në acarimin e traktit respirator. Pini gllënjka të shpeshta lëngjesh për ta mbajtur fytin tuaj të lagësht.

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Dg.

Diagnoza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Dg.

Здравственото знаење

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Хигиена

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Dg.

Mjekët

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Превенција | Preventiva

Higjiena

Превенција | Preventiva

Редовен и квалитетен сон

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет