Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Mjekët janë ekspertë mjekësorë të kualifikuar të cilët kanë edukimin dhe trajnimin për të diagnostikuar, trajtuar gjendje të ndryshme shëndetësore dhe për të ofruar ndihmë dhe këshilla mjekësore për pacientët. Mjekët mund të kenë kryer specializime të ndryshme, si mjeksin e përgjithshme, pediatri, gjinekologji, kirurgji, neurologji e të tjera. Ata punojnë në objekte të ndryshme shëndetësore, si spitale, poliklinika, klinika apo ambulanca. Mjekët kanë një përgjegjësi të madhe ndaj shëndetit të pacientëve të tyre dhe i përmbahen standardeve të larta të praktikës dhe etikës mjekësore. Mjekët luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e sistemit shëndetësor dhe përmirësimin e shëndetit publik.

Edukimi dhe specializimi: Mjekët diplomohen në fakultetin e mjeksisë dhe më pas mund të zgjedhin të specializohen në një fushë të veçantë të mjekësisë dhe të bëhen ekspertë në atë fushë.

Diagnoza dhe trajtimi: Mjekët diagnostikojnë sëmundjet duke përdorur teste dhe pajisje të ndryshme mjekësore dhe për të përshkruar një terapi ose procedurë mjekësore të përshtatshme.

Komunikimi me pacientët: Mjekët kanë aftësi të mira komunikimi që të mund t’u shpjegojnë pacientëve shërbimet mjekësore në mënyrë të kuptueshme dhe të dëgjojnë problemet dhe shqetësimet e tyre.

Etika dhe integriteti profesional: Mjekët i përmbahen standardeve të larta të etikës dhe integritetit mjekësor. Ata janë profesionistë, të ndershëm, transparentë dhe të besueshëm në marrëdhëniet e tyre me pacientët.

Të mësuarit e vazhdueshëm: Mjekësia është një fushë dinamike ku vazhdimisht shfaqen kërkime shkencore dhe teknika të reja. Mjekët vazhdojnë të mësojnë dhe të jen të informuar me zhvillimet më të fundit në fushën e tyre.

Mbështetja dhe empatia: Mjekët ndjejnë empati dhe mbështesin pacientët, duke i ndihmuar ata të ndihen të sigurt dhe të rehatshëm në trajtimin e tyre mjekësor. Ata kujdesen për aspektet fizike, mendore dhe sociale të shëndetit të pacientëve.

Të përkushtuar ndaj parandalimit: Mjekët punojnë për të edukuar dhe mbështetur pacientët, për të parandaluar sëmundjet dhe për të promovuar një mënyrë jetese të shëndetshme.

Teknika moderne mjekësore: Mjekët janë të trajnuar vazhdimisht për aplikimin e metodave dhe teknikave të reja të mjekësisë, praktikave më moderne mjekësore.

Këto aspekte i bëjnë mjekët shumë të rëndësishëm në ofrimin e kujdesit shëndetësor cilësor dhe përmirësimin e shëndetit publik.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Dg.

Preventiva

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Терапија

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Превенција | Preventiva

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Превенција | Preventiva

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Превенција | Preventiva

Vaksinimi

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia