Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Симптомите се знаци или сигнали, кои се чувствуваат или забележуваат како абнормална појава во организмот. Најчесто се појавуваат како резултат на болест или здравствен проблем. Симптомите служат како основа за медицински преглед, поставување дијагноза и препишување терапија. Кога имате симптоми кои ве засегаат, важно е веднаш да се консултирате со лекар за да се направи професионална проценка на вашата моментална здравствена состојба и потребата од медицински третман.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Dg.

Терапија

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Dg.

Лекари

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Dg.

Mjekët

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Здравје | Shëndet

Хигиена

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Dg.

Sëmundje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Dg.

Diagnoza

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë