Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Terapia është një proces, procedurë ose metodë e trajtimit mjekësor që përdoret për të kuruar ose përmirësuar shëndetin e një pacienti. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve, kirurgjisë, terapisë fizike, psikoterapisë, rehabilitimit, dietës, etj. Terapitë janë specifike për gjendjen ose sëmundjen nga e cila vuan pacienti dhe mund të përshtaten individualisht për të përmirësuar shëndetin dhe cilësinë e jetës së tyre. Në thelb, pacientit i jepet terapi për t’u përballur me problemet dhe vështirësitë shëndetësore. Terapia ndryshon në formë dhe kohëzgjatje, në varësi të nevojave dhe qëllimeve. Disa terapi mund të jenë afatshkurtra dhe të përqendruara në probleme akute ose simptoma specifike, ndërsa të tjerat mund të jenë afatgjata dhe kanë për qëllim menaxhimin e gjendjes shëndetësore kronike ose komplekse.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Dg.

Здравственото знаење

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Dg.

Лекари

Dg.

Терапија

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim