Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve respiratore: Dobësia e përgjithshme dhe lodhja.

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja janë simptoma që mund të përshkruhen si një gjendje fizike e rënies së përgjithshme të energjisë dhe aftësive. Rritja e ndjeshmërisë së muskujve, reduktimi i qëndrueshmërisë fizike dhe funksioni i kufizuar i muskujve. Këto simptoma mund të jenë jo specifike dhe të shkaktuara nga një sërë arsyesh shëndetësore, duke përfshirë edhe sëmundjet e mushkërive. Astma, pneumonia, bronkiti, COPD (sëmundja pulmonare obstruktive kronike), kanceri i mushkërive dhe të tjera, mund të çojnë në dobësi dhe lodhje për shkak të mekanizmave të ndryshëm. Nëse përjetoni simptoma të zgjatura ose shqetësuese të dobësisë së përgjithshme dhe lodhjes, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek për një diagnozë të detajuar dhe trajtimin e duhur.

 

Sëmundjet e frymëmarrjes janë një grup sëmundjesh që prekin sistemin e frymëmarrjes, duke përfshirë kanalet e hundës, fytin, trakenë, bronket dhe mushkëritë. Këto sëmundje mund të jenë obstruktive, infektive ose inflamatore dhe mund të shkaktojnë një sërë simptomash dhe probleme me frymëmarrjen.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Trajtimi për dobësinë e përgjithshme dhe lodhjen varet nga shkaku i këtyre simptomave. Së pari, është e nevojshme të përcaktohet diagnoza dhe të kërkohet shkaku themelor. Mjekët mund të përshkruajnë barna në varësi të shkakut të dobësisë së përgjithshme. Ata mund të rekomandojnë suplemente vitaminash dhe analgetikë për dhimbjet e muskujve, pushim dhe hidratim të mirë. Për të parandaluar dobësinë e përgjithshme, një dietë e shëndetshme, aktiviteti i rregullt fizik, pushimi adekuat dhe shmangia e zakoneve të këqija si pirja e duhanit mund të ndihmojnë shëndetin e përgjithshëm. Teknikat e menaxhimit të stresit si relaksimi dhe meditimi, pushimi adekuat dhe gjumi cilësor janë gjithashtu të rëndësishme. Pacientët me sëmundje kronike duhet të ndjekin udhëzimet dhe trajtimin e rekomanduar nga mjeku për të parandaluar përkeqësimin e gjendjes së përgjithshme. Është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun për një diagnozë të saktë dhe trajtim të individualizuar, veçanërisht nëse simptomat e dobësisë së përgjithshme dhe lodhjes janë të zgjatura dhe nuk përmirësohen.

 

Sëmundjet e frymëmarrjes mund të kenë simptoma të ngjashme ose të ndryshme. Mjekët zakonisht përdorin teste të ndryshme diagnostikuese për të përcaktuar natyrën e saktë dhe shkakun e sëmundjeve të frymëmarrjes dhe për të ofruar trajtimin e duhur.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Превенција | Preventiva

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Dg.

Лекари

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Dg.

Simptom

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Dg.

Diagnoza

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Превенција | Preventiva

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Dg.

Дијагноза

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија