Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Testet e depistimit janë procedura mjekësore që përdoren për të zbuluar sëmundje ose gjendje shëndetësore te njerëzit që nuk kanë simptoma. Këto teste synojnë të identifikojnë problemet e mundshme shëndetësore në fazat e hershme, kur trajtimi ose ndërhyrja mund të jetë më efektive.

Testet e depisimit rekomandohen nga mjeku pas një diskutimi paraprak me pacientin. Disa nga llojet më të zakonshme të testeve të shqyrtimit janë:

 

  • Mamografia: Ekzaminimi i kancerit të gjirit tek gratë asimptomatike. Një mamografi mund të zbulojë ndryshime të vogla në gji përpara se ato të bëhen të dukshme.
  • Kolonoskopia: Zorra e trashë dhe rektumi ekzaminohen për të zbuluar polipe ose anomali të tjera.
  • Pap test: Ky test përdoret për zbulimin e hershëm të kancerit të qafës së mitrës.
  • Testi i antigjenit të prostatës (PSA): Një test gjaku që përdoret për të zbuluar herët kancerin e prostatës.
  • Testi i densitetit të kockave, i njohur si DXA (Absorptiometria me rreze X me energji të dyfishtë): Është një metodë që përdoret për të matur densitetin mineral kockor. Procedurë që përdoret për zbulimin e hershëm të osteoporozës.

 

Është e rëndësishme të flisni me mjekun tuaj për testet e duhura të shqyrtimit në varësi të moshës, gjinisë, historisë shëndetësore dhe faktorëve të tjerë të rrezikut. Këshilla nga mjeku juaj është e rëndësishme për të përcaktuar se cilat teste janë më të përshtatshme për ju dhe gjendjen tuaj mjekësore.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Dg.

Здравственото знаење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Dg.

Sëmundje

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet