Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda.

Kruajtja, djegia dhe rrjedhja e hundës janë simptoma të zakonshme të alergjisë dhe mund të shkaktohen nga alergjenë të ndryshëm të ajrit si poleni, pluhuri, zbokthi i kafshëve shtëpiake etj. Në shumë raste, këto simptoma mund të kontrollohen përkohësisht me përdorimin e antihistamines ose barnave të tjera për rinitin alergjik (Rhinītis allergica). Nëse i përjetoni shpesh këto simptoma, është mirë të konsultoheni me mjekun ose alergologun tuaj. Ata mund të kryejnë teste alergjie për të përcaktuar saktësisht se cilët alergjenë po shkaktojnë reaksionet tuaja alergjike dhe të përshkruajnë trajtimin ose terapinë e duhur.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Terapia simptomatike dhe masat parandaluese

Përdorimi i antihistamines ose medikamenteve të tjera për rinitin alergjik është një qasje e zakonshme për të kontrolluar simptomat e alergjisë, duke përfshirë kruajtjen, djegien dhe rrjedhjen e hundës. Antihistaminet funksionojnë duke bllokuar veprimin e histaminës, një kimikat i lëshuar gjatë reaksioneve alergjike që shkakton simptoma të tilla si kruajtje, djegie dhe rrjedhje hundësh. Këto medikamente mund të lehtësojnë shpejt një reaksion alergjik dhe të ofrojnë lehtësim nga simptomat e pakontrollueshme. Megjithatë, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se të përdorni ndonjë barnë, duke përfshirë antihistaminet, për të siguruar dozën dhe sigurinë e duhur, veçanërisht nëse jeni tashmë në mjekim ose keni sëmundje të tjera shëndetësore. Megjithatë, medikamentet e rinitit alergjik shpesh përdoren për lehtësimin afatshkurtër të simptomave dhe masat parandaluese si shmangia e alergjenit janë të rëndësishme për kontrollin afatgjatë. Nëse simptomat vazhdojnë ose bëhen më agresive, gjithmonë konsultohuni me një mjek për këshilla të mëtejshme.

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Превенција | Preventiva

Хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Dg.

Sëmundje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Dg.

Терапија

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија