Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Preventiva paraqet një grup masash dhe aktivitetesh që ndërmerren për të reduktuar ose parandaluar rreziqet e sëmundjeve dhe problemeve shëndetësore. Qëllimi i parandalimit është mbrojtja e shëndetit dhe përmirësimi i mirëqenies së përgjithshme. Parandalimi mund të jetë parësor (profilaktik), sekondar (diagnostikimi dhe ndërhyrja e hershme) dhe terciar (mbështetja dhe rehabilitimi) në varësi të fazës së sëmundjes ose gjendjes shëndetësore. Shembuj të masave preventive: vaksinimi, ekzaminimet e rregullta mjekësore për zbulimin e sëmundjeve në fazat e hershme ose faktorët e rrezikut, teste të shqyrtimit, mënyra e shëndetshme e jetesës, ushqimi i shëndetshëm, aktiviteti fizik, psikoterapia, fizioterapia etj. Parandalimi përfshin edhe këshilla edukative për të përmirësuar ndërgjegjësimin shëndetësor, për të inkurajuar zakone të shëndetshme dhe sjellje të përgjegjshme shëndetësore. Parandalimi është një aspekt kyç i ruajtjes së shëndetit të mirë dhe përmirësimit të cilësisë së jetës. Ekzaminimet e rregullta, një mënyrë jetese e shëndetshme dhe ndërhyrja e hershme në problemet shëndetësore janë aspekte të rëndësishme të parandalimit.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Dg.

Симптом

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Dg.

Terapia

Превенција | Preventiva

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Превенција | Preventiva

Higjiena mendore