Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Njohurija shëndetësore i referohet aftësisë së njerëzve për të kuptuar, zbatuar dhe interpretuar informacionin shëndetësor në një mënyrë që u mundëson atyre të marrin vendime të mira për shëndetin e tyre. Njerëzit me njohuri të mira shëndetësore mund të kuptojnë udhëzimet e barnave, të kuptojnë informacionin e sëmundjeve dhe preventivës, të mësojnë se si të kujdesen në mënyrë më efektive për shëndetin e tyre psikofizik.

Njohuria shëndetësore është e rëndësishme për shëndetin afatgjatë dhe mirëqenien e mirë. Njerëzit që kanë njohuri për shëndetin kanë më shumë gjasa të bëjnë jetë të shëndetshme, të praktikojnë shprehi të shëndetshme dhe të jenë proaktivë në parandalimin e sëmundjeve.

Njohuria shëndetësore jo vetëm që ju mundëson të kuptoni termat dhe informacionin mjekësor, por gjithashtu ju ndihmon të zhvilloni të menduarit kritik dhe aftësinë për të analizuar informacionin shëndetësor. Ju ndihmon të merrni vendimet e duhura çdo ditë për të përmirësuar shëndetin tuaj dhe për të udhëhequr një stil jetese të shëndetshëm.

Njohuria shëndetësore ju ndihmon të vlerësoni burimet e informacionit shëndetësor dhe të kuptoni se cilat janë të besueshme dhe të vërteta. Kjo është e rëndësishme për shëndetin tuaj personal dhe për parandalimin efektiv të sëmundjeve. Vazhdoni të përmirësoni njohuritë tuaja shëndetësore duke lexuar dhe mësuar nga burime të besueshme të informacionit shëndetësor.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Dg.

Симптом

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Dg.

Njohurija shëndetësore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë