Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Mavijosje, ënjtje ose gjakderdhje mund të ndodhin në sy për shkak të goditjeve të drejtpërdrejta ose lëndimeve me fragmente të mprehta, të copëtuara prej metali, zhavorri dhe qelqi. Të gjitha dëmtimet e syve janë potencialisht serioze për shkak të rrezikut të humbjes së shikimit. Edhe gërvishtjet sipërfaqësore në sy mund të çojnë në infeksion, me mundësinë e humbjes së përhershme të shikimit.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Vendoseni viktimën në një pozicion gjysmë të ulur ose tështrirë dhe i thoni që të mbajë kokën të qetë. Thuaji që t’i mbajë të dy sytë pa lëvizur pasi lëvizja e syve mund të shkaktojë lëndime të mëtejshme.
  • Jepini viktimës një garzë sterile për ta mbajtur lehtë mbi syrin e dëmtuar, pa ushtruar presion. Nëse është e nevojshme, sigurojeni lehtë garzën me një fashë derisa të merret kujdes mjekësor. Mos ushtroni presion mbi syrin e dëmtuar.
  • Mos prekni dhe mos u përpiqni të hiqni ndonjë gjë të mbërthyer ose të ngjitur në zverkun e syrit ose në pjesën e ngjyrosur (irisin) e syrit. Në vend të kësaj, vendosni një filxhan letre mbi syrin e prekur dhe fashoni në vend.
  • Dërgojeni viktimën menjëherë në spital.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Dg.

Симптом

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Превенција | Preventiva

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Лекари

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Dg.

Превенција

Превенција | Preventiva

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Dg.

Терапија

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Dg.

Дијагноза

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи