Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Një nga masat themelore parandaluese ndaj sëmundjeve është aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar, i cili ndikon pozitivisht në shëndetin e përgjithshëm fizik dhe mendor.

  • Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, sasia e aktivitetit fizik që nevojitet për një jetë të shëndetshme është të paktën 150 minuta aktivitet i moderuar ose 75 minuta aktivitet me intensitet të lartë në javë. Kjo mund të jetë ecje e shpejtë, vrapim, not, çiklizëm ose ndonjë aktivitet tjetër që rrit rrahjet e zemrës dhe frymëmarrjen.

 

Aktiviteti fizik përmirëson frymëmarrjen, presionin e gjakut, nivelet e kolesterolit, glukozën në gjak, imunitetin dhe zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, pulmonare, gastroenterohepatike, lokomotore, mendore dhe të tjera. Gjithashtu, ushtrimet ndihmojnë në kontrollin e lehtë të peshës trupore, rritjen e forcës dhe qëndrueshmërisë së muskujve, qëndrueshmërisë mendore, përmirësimin e cilësisë së gjumit etj.

Mundohuni të përfshini aktivitetin fizik në regjimin tuaj ditor, pasi ai do t’ju ndihmojë të përmirësoni shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe të zvogëloni mundësinë e vuajtjes nga sëmundje të ndryshme akute dhe kronike.

Sporti është barna më e mirë për parandalimin e sëmundjeve!

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Dg.

Здравственото знаење

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Dg.

Sëmundje

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese