Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Alkooli është një pije që redukton aktivitetin e sistemit nervor qendror – veçanërisht të trurit. Marrja e zgjatur ose e tepruar e alkoolit mund të dëmtojë seriozisht të gjitha funksionet fizike dhe mendore, dhe personi mund të zhytet në një pavetëdije të thellë. Ka rreziqe të tjera për një viktimë të helmimit nga alkooli. Për shembull: një viktimë pa ndjenja mund të thithë dhe të mbytet nga të vjellat; alkooli zgjeron enët e gjakut, kështu që trupi humbet nxehtësinë dhe mund të zhvillohet hipotermia. Një viktimë që mban erë alkooli mund të diagnostikohet gabimisht dhe të mos marrë trajtimin e duhur për shkakun themelor të humbjes së vetëdijes, të tilla si një dëmtim në kokë, goditje në tru, sulm në zemër ose hipoglikemia.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Mbulojeni të dëmtuarin me një pallto ose batanije për ta mbrojtur nga i ftohti.
  • Vlerësoni viktimën për çdo lëndim, veçanërisht lëndime në kokë ose lëndime të tjera.
  • Telefononi ndihmë urgjente.
  • Monitoroni shenjat vitale – nivelin e vetëdijes, pulsin dhe frymëmarrjen.
  • Nëse ndalon frymëmarrjen, filloni reanimimin kardiopulmonar.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Превенција | Preventiva

Редовен и квалитетен сон

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Dg.

Simptom

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Dg.

Mjekët

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Превенција | Preventiva

Higjiena

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Превенција | Preventiva

Хигиена

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Превенција | Preventiva

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje