Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Rrahje të ngadalta të zemrës.

Bradikardia është një term mjekësor që nënkupton ritmin e ngadaltë të zemrës. Tek njerëzit e shëndetshëm, një rrahje normale e zemrës (pulsi) është zakonisht midis 60 dhe 100 rrahje në minutë. Bradikardia përkufizohet si një rrahje e zemrës që është më pak se 60 rrahje në minutë. Megjithatë, në disa raste, njerëzit në formë të mirë fizike, si atletët, mund të kenë rrahje të ulëta të zemrës, por bradikardia e tyre zakonisht nuk konsiderohet patologjike. Shkaqet e bradikardisë mund të jenë të ndryshme, duke përfshirë problemet e ritmit të zemrës të tilla si bradikardia sinusale, bllokimet në sistemin e përcjelljes së impulseve të zemrës, presioni i ulët i gjakut, disa medikamente dhe probleme të tjera shëndetësore. Sëmundjet kardiovaskulare, të tilla si sëmundja ishemike e zemrës (angina ose infarkti i miokardit), kardiomiopatia dhe të tjera, mund të ndikojnë në funksionin e zemrës dhe të shkaktojnë bradikardi. Këto janë vetëm disa nga sëmundjet e zemrës që mund të ndikojnë në ritmin e zemrës. Është e rëndësishme të vizitoni një kardiolog të kualifikuar për diagnozën dhe trajtimin e duhur.

 

Mbajtja e një sistemi të shëndetshëm kardiovaskular përfshin faktorë të ndryshëm si ushqimi i shëndetshëm, aktiviteti fizik, menaxhimi i stresit, eliminimi i zakoneve të dëmshme dhe ekzaminimet e rregullta mjekësore. Shëndeti i mirë kardiovaskular do të thotë qarkullim i mirë i gjakut dhe funksionim optimal i muskulit të zemrës, i cili kontribuon në shëndetin e përgjithshëm të mirë.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Nëse bradikardia është rezultat i një gjendjeje mjekësore si aritmitë kardiake, bllokime të impulseve, sëmundje kardiovaskulare ose probleme të tjera shëndetësore, atëherë trajtimi duhet të synohet në trajtimin e sëmundjes themelore. Kjo mund të përfshijë medikamente, procedura kirurgjikale, rehabilitim kardiovaskular ose procedura të tjera. Nëse një barnë e caktuar mendohet se shkakton bradikardi, mjeku mund të ndryshojë regjimin e trajtimit ose ta zëvendësojë atë me një tjetër. Në rastet kur bradikardia është më serioze dhe shkakton simptoma ose rreziqe shëndetësore, mjeku mund të rekomandojë vendosjen e një stimuluesi kardiak. Shumica e rasteve të bradikardisë nuk kërkojnë trajtim specifik, por zakonet e jetesës së shëndetshme mund të ndihmojnë në menaxhimin e tyre. Përfshini aktivitet fizik, një dietë të shëndetshme, hidratim të mirë, vizita të rregullta te mjeku dhe menaxhim të stresit.

 

Një mënyrë jetese e shëndetshme dhe respektimi i masave parandaluese janë çelësi për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm dhe reduktimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare. Çdo person është i ndryshëm, prandaj është e rëndësishme të individualizoni strategjinë tuaj të parandalimit në konsultim me mjekun tuaj. Duke përfshirë këto aspekte shtesë në strategjinë tuaj të parandalimit, ju do të keni një qasje gjithëpërfshirëse për përmirësimin dhe ruajtjen e shëndetit kardiovaskular.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Dg.

Simptom

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia