Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Simptomat e alergjisë sistemike.

Simptomat e alergjisë sistemike lidhen me ndikimin e reaksionit alergjik në të gjithë organizmin, përveç simptomave specifike që lidhen me organet ose indet që preken. Këto simptoma sistemike mund të shfaqen në alergji të rënda, veçanërisht nëse ato përshkallëzohen në anafilaksi, e cila është një reaksion alergjik i rëndë dhe potencialisht i rrezikshëm.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Simptomat dhe ndërhyrja e shpejtë

Alergjitë e rënda mund të shkaktojnë humbje të vetëdijes për shkak të presionit të ulët të gjakut dhe mungesës së oksigjenit në inde. Mund të rezultojë në një puls të shpejtë dhe të parregullt, tronditje dhe kolaps. Shoku anafilaktik është një reaksion i rëndë alergjik që mund të çojë në probleme serioze sistemike, duke përfshirë vështirësinë në frymëmarrje. Alergjitë e rënda mund të çojnë në bllokimin e rrugëve të frymëmarrjes. Disa njerëz mund të raportojnë dhimbje në ijë. Dobësi e përgjithshme, ndjesi e lodhjes së tepërt. Sytë mund të skuqen dhe të fryhen dhe fytyra mund të marrë një pamje të shtrembëruar si pjesë e reaksionit të alergjisë sistemike. Nëse jeni diagnostikuar me një alergji të rëndë dhe ju është përshkruar një stilolaps epinefrinë, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e dhëna nga mjeku juaj. Një stilolaps epinefrinë është pjesë e planit të ndërhyrjes emergjente për alergjitë e rënda, veçanërisht anafilaksinë.

Anafilaksia është një gjendje mjekësore që kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Nëse keni ose jeni duke përjetuar alergji të rëndë me simptoma sistemike, shkoni menjëherë te mjeku ose telefononi një ambulancë (112).

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Dg.

Diagnoza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Dg.

Sëmundje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Превенција | Preventiva

Hidratimi adekuat i trupit

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Dg.

Terapia

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Dg.

Здравственото знаење