Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Dhimbja e veshit mund të jetë rezultat i inflamacionit të veshit të jashtëm, të mesëm ose të brendshëm, shpesh i shkaktuar nga një infeksion i lidhur me një ftohje, bajame ose grip. Mund të shkaktohet gjithashtu nga temperatura, nga një objekt i mbërthyer në kanalin e veshit ose dhimbje e përhapur nga një absces dentar. Mund të ketë edhe humbje të përkohshme të dëgjimit. Dhimbja e veshit shpesh ndodh kur fluturoni si rezultat i ndryshimeve në presionin e ajrit gjatë ngjitjes dhe zbritjes. Një infeksion mund të shkaktojë grumbullimin e qelbit në veshin e mesëm; daullja e veshit mund të çahet, duke lejuar që qelbi të kullojë, gjë që lehtëson përkohësisht dhimbjen. Një dhimbje dhëmbi mund të zhvillohet kur pulpa brenda dhëmbit inflamohet për shkak të kaviteteve. Nëse nuk trajtohet, pulpa infektohet, duke çuar në një absces dhe dhimbje torturuese. Infeksioni mund të shkaktojë ënjtje rreth dhëmbit ose nofullës.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Një i rritur mund të marrë dozën e rekomanduar të tabletave të acetaminofen ose ibuprofen ose ilaçet e tij kundër dhimbjes. Fëmija mund të marrë dozën e rekomanduar të shurupit të acetaminofenit.
  • Gjithashtu jepni një kompresë të ftohtë ose të ngrohtë,në varësi të natyrës së dhimbjes, të mbështjellë me një peshqir për ta mbajtur në anën e prekur të fytyrës.
  • Këshillojeni viktimën me dhimbje dhëmbi dhe veshi që të kërkojë kujdes mjekësor, veçanërisht nëse viktima është fëmijë. Nëse viktima ka dhimbje dhëmbi, këshillojeni që të vizitojë dentistin e tij.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Dg.

Лекарски преглед

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Превенција | Preventiva

Хигиена

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Превенција | Preventiva

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Dg.

Здравственото знаење

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak