Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Flluskat shfaqen kur lëkura fërkohet vazhdimisht me një sipërfaqe tjetër ose nga acarimi i vazhdueshëm i lëkurës. Në zonën e dëmtuar të lëkurës rrjedh lëngu i indeve që mblidhet nën shtresën e sipërme të lëkurës, duke formuar një flluskë.

 

Si mund të ndihmoni veten:

  • Lani zonën me ujë të pastër dhe shpërlajeni. Fërkoni butësisht zonën dhe lëkurën përreth thajeni tërësisht me një garzë sterile. Nëse nuk është e mundur të lani zonën, mbajeni sa më të pastër që të jetë e mundur.
  • Aplikoni betadinën në fluskë dhe zonën përreth.
  • Mbulojeni flluskën me një shirit ngjitës (flaster-leukoplast) steril për plagë; sigurohuni që jastëku i flasterit të jetë më i madh se flluska dhe të ketë një jastëk që ofron mbrojtje dhe rehati shtesë.
  • Mos i shponi nëse nuk është absolutisht e nevojshme, pasi ato shërbejnë si një mbrojtje natyrore për zonën. Nëse shpohen, rriten shanset për infektim.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Dg.

Njohurija shëndetësore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Здравје | Shëndet

Хигиена

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Dg.

Sëmundje

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар