Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Dhimbjet dhe ngërçet e stomakut janë dukuri më e zakonshme në reaksionet alergjike ndaj ushqimit ose një substance ushqyese. Këto simptoma mund të ndodhin si pjesë e një reaksioni të alergjisë sistemike e njohur si shoku alergjik (anafilaksi) ose si problem lokal i stomakut për shkak të alergjisë ndaj një ushqimi të caktuar. Dhimbja mund të lokalizohet në pjesë të ndryshme të barkut. Muskujt e sistemit tretës mund të ngërthejnë si pasojë e fryrjes së tepërt dhe gazrave. Disa njerëz mund ta përjetojnë atë së bashku me diarre ose kapsllëk, nauze dhe të vjella. Është e rëndësishme të theksohet se simptomat mund të ndryshojnë në varësi të organizmit dhe llojit të alergjisë.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Terapia simptomatike dhe masat parandaluese

Nëse jeni të vetëdijshëm për alergji ndaj një ushqimi ose substanca të caktuar, shmangni ato alergjenë nga dieta juaj për të parandaluar problemet me stomakun. Antihistaminet mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të alergjisë, duke përfshirë problemet me stomakun. Lehtësuesit e dhimbjeve si acetaminofeni ose ibuprofeni mund të përdoren për të lehtësuar dhimbjet dhe ngërçet e barkut, gjithashtu edhe kompresa të ngrohta. Mbani një dietë të shëndetshme dhe shmangni ushqimet që mund të shkaktojnë reaksione alergjike. Nëse i njihni alergjenët që shkaktojnë alergjitë tuaja, lexoni me kujdes etiketat e ushqimeve dhe produkteve për të shmangur kontaktin me alergjenët e mundshëm. Në rastin e alergjive ndaj glutenit ose laktozës, kalimi në një dietë pa gluten ose laktozë mund të ndihmojë në parandalimin e problemeve të stomakut. Nëse problemet e stomakut vazhdojnë ose bëhen më intensive, konsultohuni me një mjek ose alergolog për diagnozë dhe terapi shtesë. Është gjithmonë e rëndësishme që të konsultoheni me një mjek përpara se të filloni ndonjë terapi të re ose ndryshime shtesë në dietë. Disa këshilla mund të jenë të dobishme për mbështetje të përgjithshme, por mjeku juaj do të jetë në gjendje të sugjerojë qasjet më të mira të personalizuara në varësi të rastit tuaj individual.

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Dg.

Здравственото знаење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Dg.

Лекари

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Превенција | Preventiva

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Dg.

Sëmundje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот