Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve gastrointestinale: Jashtëqitje me gjak.

Jashtëqitja me gjak është një simptomë serioze që duhet diskutuar menjëherë me një mjek. Mund të jetë rezultat i një sërë komplikimesh, duke përfshirë problemet e hemorroideve, fisurat, sëmundjet inflamatore të zorrëve, infeksionet, divertikulozën, tumoret dhe probleme të tjera gastrointestinale. Meqenëse shkaqet mund të jenë të ndryshme dhe potencialisht serioze, është e rëndësishme që të konsultoheni me një mjek për një analizë dhe diagnozë të detajuar të shkakut të jashtëqitjes me gjak. Vetë-diagnostikimi dhe vetë-mjekimi nuk rekomandohet, pasi kërkohet mendim profesional dhe qasje ndaj trajtimit. Mjeku do të kryejë një ekzaminim klinik më të detajuar, mund të kryejë kërkime të tilla si kolonoskopia ose teste të tjera dhe do të sugjerojë trajtimin e duhur. Mos vononi të konsultoheni me mjekun nëse vëreni jashtëqitje të përgjakshme, veçanërisht nëse ato janë të vazhdueshme ose shfaqen me simptoma të tjera si dhimbje, humbje peshe ose ndryshime në zbrazjen e zorrës së trashë.

 

Faktorët më të zakonshëm që mund të shkaktojnë ose kontribuojnë në sëmundjet gastrointestinale janë predispozicioni gjenetik, faktorët neurologjikë, të ushqyeri dhe mënyra e jetesës jo e mirë, higjiena e dobët, infeksionet, barnat dhe kimikatet.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Një dietë e pasur me fibra dhe një shumëllojshmëri lëndësh ushqyese mund të ndihmojë në ruajtjen e shëndetit të tretjes. Frutat, perimet, drithërat dhe bishtajoret janë të pasura me fibra. Hidratimi I mirë mund të ndihmojë në lehtësimin e lëvizjeve të zorrëve dhe zvogëlimin e rrezikut të kapsllëkut. Ushtrimi i rregullt mund të përmirësojë lëvizjen e zorrëve dhe për një peshë të shëndetshme trupore, e cila mund të ndihmojë në mbështetjen e shëndetit të përgjithshëm gastrointestinal. Mjeku do të kryejë një ekzaminim të detajuar dhe mund të urdhërojë kërkime të tilla si kolonoskopi, gastroskopi ose analiza gjaku për të identifikuar shkakun e jashtëqitjes së përgjakshme. Terapia do të varet nga shkaku i jashtëqitjes së përgjakshme. Mjeku mund të përshkruajë antibiotikë për infeksionet, ilaçe anti-inflamatore për gjendjet inflamatore, laksativë për trajtimin e kapsllëkut, etj. Në rast të tumoreve, divertikulozës ose problemeve të tjera anatomike, mund të kërkohet ndërhyrje kirurgjikale.

 

Një mënyrë jetese e shëndetshme dhe shëndeti i mirë i tretjes varen nga shumë faktorë. Në të njëjtën kohë, nevojat individuale dhe gjendja shëndetësore duhet të merren parasysh kur rregulloni stilin tuaj të jetesës. Çdo organizëm është i ndryshëm. Mësimi se si trupi juaj reagon ndaj ushqimeve të caktuara dhe përmirësimi i zakoneve të jetesës së shëndetshme mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit tuaj të tretjes.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Dg.

Sëmundje

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Dg.

Mjekët

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Dg.

Preventiva

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Dg.

Diagnoza

Dg.

Дијагноза