Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve të veshkave: Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut.

Dhimbjet në pjesën e poshtme të barkut ose në pjesën e mesit mund të lidhen me probleme urinare. Disa shkaqe të mundshme janë infeksionet e traktit urinar, si inflamacioni i fshikëzës ose inflamacioni i uretrës, mund të shkaktojnë dhimbje në pjesën e poshtme të barkut. Dhimbja mund të jetë e mprehtë dhe mund të ndodhë gjatë urinimit. Formimi i gurëve në veshka ose kalimi i gurit përmes traktit urinar mund të shkaktojë dhimbje në pjesën e poshtme të barkut ose në rajonin e mesit. Obstruksionet në traktin urinar mund të çojnë në dhimbje. Kjo mund të shkaktohet nga një sërë arsyesh, të tilla si tumoret ose problemet strukturore. Nëse keni dhimbje në pjesën e poshtme të barkut ose në mes, veçanërisht nëse ato shfaqen gjatë urinimit ose shoqërohen me simptoma të tjera si djegie, urinim të shpeshtë ose gjak në urinë, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun. Mjeku do të bëjë një diagnozë dhe më pas do të sugjerojë një trajtim të përshtatshëm në varësi të shkakut të dhimbjes.

Sëmundjet e veshkave mund të jenë të përkohshme ose kronike dhe ndryshojnë në ashpërsi. Shkaktarët e sëmundjes së veshkave mund të përfshijnë infeksionet, inflamacionin, dëmtimin e indeve të veshkave, predispozicion gjenetik, përdorimin e disa ilaçeve, diabetin, presionin e lartë të gjakut dhe gjendje të tjera shëndetësore.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Terapia dhe parandalimi i dhimbjes në pjesën e poshtme të barkut ose në rajonin e mesit gjatë problemeve urinare varet nga shkaku i problemit. Nëse dhimbja juaj e traktit urinar shkaktohet nga një infeksion, mjeku juaj mund të përshkruajë antibiotikë. Është e rëndësishme të përfundoni të gjithë kursin e trajtimit, edhe nëse simptomat zhduken më herët. Si një terapi simptomatike për lehtësimin e dhimbjes, mjeku mund të rekomandojë barna anti-inflamatore ose analgjezikë të tjerë. Për parandalim të sëmundjeve, pini shumë ujë për hidratim më të mirë dhe largimin e baktereve nga trakti urinar. Shmanguni mbajtjes së urinës dhe  lëngjeve që mund të irritojnë fshikëzën. Përdorimi i kompresave të ngrohta në pjesën e poshtme të barkut mund të ndihmojë në relaksimin e muskujve dhe lehtësimin e dhimbjes. Pacientët me sëmundje kronike duhet t’i përmbahen terapisë së përshkruar nga mjeku.

 

Qëllimi kryesor i masave parandaluese është ruajtja ose përmirësimi i funksionit të veshkave dhe parandalimi i problemeve të mëtejshme shëndetësore. Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek ose nefrolog për këshilla të hollësishme dhe të personalizuara për ruajtjen e shëndetit optimal të veshkave.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)