Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Lëkura e kokës ka shumë enë të vogla gjaku që shkojnë afër sipërfaqes së lëkurës, kështu që çdo dëmtim ose prerje mund të rezultojë në gjakderdhje të bollshme, shpesh duke e bërë plagën e kokës të duket më e keq se sa është. Megjithatë, në disa raste, një plagë në kokë mund të jetë pjesë e një dëmtimi më serioz, siç është një frakturë e kafkës, ose mund të shoqërohet me një dëmtim të qafës. Për këto arsye, duhet të ekzaminoni me shumë kujdes një viktimë me plagë në kokë. Për më tepër, merrni parasysh mundësinë e një dëmtimi të qafës ose shtyllës kurrizore.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Nëse ka ndonjë lëkurë të lirshme në vendin e lëndimit, kthejeni atë me kujdes mbi plagë. Siguroni viktimën.
  • Mbuloni plagën me një garzë të pastër sterile. Aplikoni presion të fortë dhe të drejtpërdrejtë në garzë për të ndaluar gjakderdhjen dhe për të minimizuar rrezikun e shokut.
  • Mbështilleni me një fashë për të siguruar garzën dhe për të mbajtur presionin mbi plagën.
  • Ndihmojeni viktimën të shtrihet me kokën dhe shpatullat pak të ngritura. Nëse ajo ndjen të fikët ose marramendje ose tregon ndonjë shenjë shoku, telefononi ndihmën urgjente. Monitoroni shenjat vitale si nivelin e vetëdijes, frymëmarrjen dhe pulsin ndërsa prisni për ndihmë.
  • Nëse në ndonjë fazë personi humbet vetëdijen dhe nuk merr frymë normalisht, filloni reanimimin kardiopulmonar.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Dg.

Симптом

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Dg.

Здравственото знаење

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Dg.

Njohurija shëndetësore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Dg.

Terapia

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre