Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve të veshkave: Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës.

Ndryshimet në ngjyrën dhe erën e urinës mund të jenë tregues i gjendjeve të ndryshme shëndetësore dhe problemeve në traktin urinar. Një ngjyrë e verdhë e çelur ose e verdhë-jeshile shoqërohet me procesin normal të hidratimit. Nëse pini mjaftueshëm ujë, urina juaj mund të jetë e verdhë e çelur. Një ngjyrë e verdhë e errët ose e verdhë-kafe mund të jetë një tregues i dehidrimit ose infeksionit. Urina rozë, kafe e errët ose e turbullt mund të jetë rezultat i gjakut në urinë, infeksioneve, gurëve në veshka ose problemeve të tjera në sistemin urinar. Urina me erë të keqe mund të jetë tregues i infeksioneve të traktit urinar ose problemeve të tjera shëndetësore. Është e rëndësishme të kihet parasysh se disa lloje ushqimesh, pijesh dhe medikamente të ndryshme mund të ndikojnë në ngjyrën dhe erën e urinës. Nëse vëreni ndryshime të pazakonta në ngjyrën dhe erën e urinës dhe jeni të shqetësuar, konsultohuni me një mjek.

 

Sëmundjet e veshkave mund të jenë të përkohshme ose kronike dhe ndryshojnë në ashpërsi. Shkaktarët e sëmundjes së veshkave mund të përfshijnë infeksionet, inflamacionin, dëmtimin e indeve të veshkave, predispozicion gjenetik, përdorimin e disa ilaçeve, diabetin, presionin e lartë të gjakut dhe gjendje të tjera shëndetësore.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Kërkoni kujdes mjekësor nëse keni ndryshime në ngjyrën ose erën e urinës që shoqërohen me dhimbje, djegie gjatë urinimit ose simptoma të tjera. Nëse urina e errët është rezultat i dehidrimit, mjekët shpesh rekomandojnë rritjen e marrjes së lëngjeve. Pirja e mjaftueshme e ujit mund të ndihmojë në lehtësimin e dehidrimit dhe përmirësimin e ngjyrës së urinës. Për gjakun në urinë ose urinën kafe të errët me erë të keqe, trajtimi do të varet nga shkaku. Nëse është rezultat i një infeksioni, mund të nevojitet terapi me antibiotikë. Në raste të tjera, mund të jetë e nevojshme përdorimi i terapisë për trajtimin e gjendjes themelore (gurët, infeksionet, etj.). Parandalimi përfshin hidratim të mirë. Pirja e mjaftueshme e ujit rregullisht është çelësi për ruajtjen e ngjyrës normale të urinës dhe shëndetin e përgjithshëm. Nëse disa lloje ushqimesh ose pijesh shkaktojnë ndryshime në ngjyrën e urinës, ato duhet të shmangen. Aktiviteti fizik i moderuar dhe higjiena e mirë janë gjithashtu të rëndësishme. Kontrollet e rregullta te mjeku mund të ndihmojnë në zbulimin dhe trajtimin e hershëm të problemeve në traktin urinar. Nëse jeni të vetëdijshëm për ndryshime të vazhdueshme në ngjyrën e urinës të shoqëruara me simptoma të tjera, konsultohuni me një mjek për diagnozë dhe këshilla shëndetësore.

 

Qëllimi kryesor i masave parandaluese është ruajtja ose përmirësimi i funksionit të veshkave dhe parandalimi i problemeve të mëtejshme shëndetësore. Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek ose nefrolog për këshilla të hollësishme dhe të personalizuara për ruajtjen e shëndetit optimal të veshkave.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Dg.

Лекари

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Dg.

Лекарски преглед

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Dg.

Simptom

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Dg.

Njohurija shëndetësore

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси