Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës.

Kruarja, skuqja dhe ënjtja e lëkurës janë simptoma të zakonshme të alergjive. Këto reaksione zakonisht quhen dermatit dhe mund të ndodhin si pasojë e kontaktit me alergjenët në mjedis. Disa nga llojet më të zakonshme të dermatitit të lidhur me alergjinë përfshijnë dermatitin e kontaktit, dermatitin atopik dhe urtikarinë. Dermatiti i kontaktit ndodh kur lëkura bie në kontakt me një alergjen si metali, lateksi, barishtet ose kimikatet në produktet shtëpiake. Dermatiti atopik (ekzema): është një alergji ushqimore, një lloj dermatiti inflamator kronik dhe i vazhdueshëm. Urtikaria (urtikaria): Ky është një lloj dermatiti i karakterizuar nga shfaqja e ënjtjeve dhe njollave të kuqe në lëkurë, të cilat mund të shfaqen si pasojë e alergjive ndaj ushqimit, barnave ose alergjenëve të tjerë. Përdorimi i një antihistamine mund të ndihmojë në lehtësimin e kruajtjes dhe skuqjes. Pomadat ose kremrat hidratues, si ato që përmbajnë hidrokortizon, mund të ndihmojnë në uljen e inflamacionit të lëkurës. Shmangia e kontaktit me alergjenët që shkaktojnë një reaksion alergjik është një aspekt kyç në menaxhimin e alergjive të lëkurës.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Terapia simptomatike dhe masat parandaluese

Antihistaminet janë barna që synojnë të bllokojnë veprimin e histaminës, një kimikat i çliruar gjatë reaksioneve alergjike që shkakton kruajtje dhe inflamacion. Përdorimi i antihistamines mund të ndihmojë në lehtësimin e kruajtjes dhe skuqjes, veçanërisht në dermatitin alergjik ose alergjitë e tjera të lëkurës. Pomadat që përmbajnë hidrokortizon, i cili është një barnë anti-inflamator steroid, mund të jenë efektivë në kontrollin e inflamacionit dhe kruajtjes. Megjithatë, është e rëndësishme t’i përdorni këto produkte sipas udhëzimeve të mjekut tuaj dhe të konsultoheni me të para përdorimit, veçanërisht nëse keni probleme të tjera shëndetësore. Nëse keni probleme të lëkurës që lidhen me alergjitë, konsultohuni me një dermatolog ose mjek për diagnozën dhe trajtimin e duhur, si dhe rekomandimet që i përshtaten nevojave dhe gjendjes tuaj shëndetësore.

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Здравје | Shëndet

Хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Здравје | Shëndet

Higjiena

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Dg.

Terapia

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Dg.

Sëmundje

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината