Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Sëmundja është një fenomen patologjik ose gjendje shëndetësore që rezulton me një çregullim ose mosfunksionim të një procesi të caktuar fiziologjik në organizëm dhe mund të shprehet me simptoma të ndryshme. Sëmundjet klasifikohen sipas kritereve të ndryshme, duke përfshirë organet e prekura,  shkallën e ashpërsisë dhe të tjera. Sëmundjet diagnostikohen dhe trajtohen nga mjeku, për shërim më të shpejtë dhe rikthimin e funksioneve normale të organizmit. Trajtimi mjekësor mund të ndryshojë në varësi të llojit dhe ashpërsisë së sëmundjes dhe mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve, kirurgjisë, terapisë fizike, psikoterapisë, ndryshime në stilin e jetesës dhe metodave të tjera për të përmirësuar shëndetin.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Higjiena

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Dg.

Лекари

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Здравје | Shëndet

Хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност