Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor është një formë e zakonshme e mjekësisë parandaluese dhe përfshin një vizitë te mjeku amë nga persona asimptomatikë, të cilët kanë të drejtë për një ekzaminim të plotë një herë në vit. Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor, i njohur edhe si ekzaminim mjekësor rutinë ose periodik, është një proces në të cilin një person ekzaminohet me kujdes nga mjeku amë dhe specialistët mjekësorë për të vlerësuar gjendjen e përgjithshme shëndetësore. Për të zbuluar problemet e mundshme shëndetësore në një fazë shumë të hershme ose për të përcaktuar rrezikun e sëmundjes së mundshme kronike. Shqyrtimet të tilla përfshijnë:

 

Historia mjekësore: Mjeku do të kërkojë informacion për problemet dhe terapitë shëndetësore të mëparshme dhe aktuale.

Ekzaminimi fizik: Ekzaminimi i pjesëve të ndryshme të trupit duke përfshirë dëgjimin, shikimin, peshën, matjen e presionit të gjakut, pulsin etj. Ekzaminimin e organeve duke prekur, shtypur dhe dëgjuar.

Testet laboratorike: Kryerja e analizave të gjakut, analizave të urinës ose testeve të tjera laboratorike për të vlerësuar funksionin e organeve dhe sistemeve në trup.

Ekzaminime diagnostike: Me elektrokardiografi (EKG), ekografi (ECHO) etj.

Testet për grupet vulnerabël: Teste ose hetime specifike që rekomandohen për grupe të caktuara njerëzish bazuar në moshën, gjininë, historinë mjekësore, etj.

Konsultime dhe këshilla: Këshilla nga mjeku se si të ruani më mirë shëndetin tuaj dhe si të menaxhoni çdo rrezik shëndetësor në të ardhmen.

 

Zakonisht rekomandohen ekzaminimetë përgjithshme mjekësore në intervale të rregullta, veçanërisht për të moshuarit. Ekzaminimet rutinë luajnë një rol kyç në zbulimin dhe trajtimin e hershëm të problemeve të mundshme shëndetësore, të cilat mund të kontribuojnë në ruajtjen e shëndetit optimal dhe parandalimin e sëmundjeve të rënda.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Dg.

Здравственото знаење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Превенција | Preventiva

Редовен и квалитетен сон

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Shoku anafilaktik

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Превенција | Preventiva

Vaksinimi

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Превенција | Preventiva

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Превенција | Preventiva

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi