Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Një ekzaminim mjekësor zakonisht mbulon disa aspekte dhe komponentë për të vlerësuar gjendjen shëndetësore të pacientit. Qëllimi kryesor i një ekzaminimi mjekësor është zbulimi dhe vlerësimi i problemeve të mundshme shëndetësore, diagnostikimi i sëmundjeve dhe trajtimi mjekësor ose masa parandaluese për të mbështetur shëndetin e përgjithshëm. Rekomandohen ekzaminime të rregullta mjekësore, veçanërisht për zbulimin e hershëm të sëmundjeve.
Ja çfarë përfshin ekzaminimi mjekësor:
Anamneza: Pacienti zakonisht u përgjigjet pyetjeve në lidhje me simptomat, historinë mjekësore, operacionet e kryera, sëmundjet kronike, medikamentet e përdorura etj.
Monitorimi: Mjekët kontrollojnë shenjat vitale si pulsin, presionin e gjakut, temperaturën e trupit, frymëmarrjen, rrahjet e zemrës etj.
Testet laboratorike dhe diagnostike: Kjo mund të përfshijë testimin e gjakut dhe urinës, EKG, rreze X, ultratinguj dhe analiza të tjera për të marrë informacion të detajuar në lidhje me gjendjen aktuale të shëndetit dhe për të vendosur një diagnozë të saktë.
Ekzaminimi mjekësor i veçantë: Në disa raste, mjeku mund t’ju drejtojë në një ekzaminim të specializuar nëse mendon se është i nevojshëm.
Terapia: Mjekët ofrojnë një plan trajtimi, duke përfshirë medikamente dhe masa tjera parandaluese.

Ekzaminimi mjekësor është një metodë e rëndësishme për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm dhe masë e rëndësishme parandaluese e sëmundjeve. Me ndihmën e tij, mjekët mund të zbulojnë problemet shëndetësore në një fazë të hershme dhe të ofrojnë trajtimin e duhur mjekësor. Një ekzaminim mjekësor mund të bëhet në mënyrë rutinore ose kur ka nevojë, për shembull, kur ka simptoma të sëmundjes. Një lloj ekzaminimi rutinë është thelbësor për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm dhe parandalimin e sëmundjeve.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Dg.

Симптом

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Боцкање со парче дрво, метал или стакло

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Dg.

Sëmundje

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Dg.

Терапија

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснувањa од морски суштества

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)