Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e alergjisë: Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit.

Ënjtja e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit mund të jetë një simptomë e një reaksioni alergjik, i njohur si angioedema. Angioedema shkakton ënjtje të shtresave më të thella të lëkurës dhe indit nënlëkuror dhe shfaqet shpejt, në një periudhë shumë të shkurtër kohore. Kjo lloj ënjtje zakonisht prek zona të tilla si fytyra, sytë, buzët, gjuha, qafa, duart, këmbët ose organet gjenitale. Angioedema mund të jetë një gjendje serioze, veçanërisht nëse prek shtresat më të thella të sistemit të frymëmarrjes dhe mund të shkaktojë vështirësi në frymëmarrje. Nëse keni ënjtje në fytyrë ose pjesë të tjera të trupit, me vështirësi në frymëmarrje, shkoni menjëherë te mjeku. Nëse tashmë jeni diagnostikuar me një alergji dhe ju është përshkruar një stilolaps epinefrinë, ndiqni udhëzimet e dhëna nga mjeku juaj. Epinefrina është një medikament që redukton shpejt ënjtjen dhe mund të shpëtojë jetën në rast të një reaksioni serioz alergjik. Shmangni alergjenët që shkaktojnë reaksione alergjike në të ardhmen dhe konsultohuni me një mjek për testim dhe diagnozë.

 

Sëmundjet alergjike shfaqen për shkak të reagimit të pazakontë të sistemit imunitar ndaj substancave (alergeneve) që konsiderohen të huaja dhe potencialisht të rrezikshme. Nuk është plotësisht e qartë pse disa njerëz zhvillojnë alergji ndërsa të tjerët jo. Në të gjitha rastet, alergjia formohet si rezultat i një kombinimi të faktorëve gjenetikë dhe mjedisorë që ndikojnë në sistemin imunitar.

 

Nëse jeni diagnostikuar me një alergji dhe ju është përshkruar një stilolaps epinefrinë, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e dhëna nga mjeku juaj. Një stilolaps epinefrinë është pjesë e planit të trajtimit për njerëzit me alergji të rënda, veçanërisht anafilaksi. Disa nga aspektet e rëndësishme të përdorimit të një stilolapsi epinefrinë përfshijnë:

Stilolapsi juaj epinefrinë ka një mënyrë specifike për ta përdorur atë. Është e rëndësishme të mësoni se si ta përdorni atë në mënyrë korrekte.

Ju duhet ta mbani stilolapsin tuaj epinefrinë kudo që shkoni, veçanërisht nëse jeni të ekspozuar ndaj alergeneve të njohur. Të kesh stilolapsin me vete është thelbësore për reagim të shpejtë në rast të një reaksioni alergjik.

Në rast të një reaksioni alergjik, përdorni stilolapsin epinephrine siç rekomandohet nga mjeku juaj. Mbani në mend se stilolapsi nuk është zëvendësues për kujdesin mjekësor dhe duhet menjëherë të kërkoni ndihmë dhe të telefononi një ambulancë (112) ose të vizitoni menjëherë spitalin më të afërt.

Kontrolloni rregullisht stilolapsin tuaj epinefrinë për t’u siguruar që është i vlefshëm dhe në gjendje të mirë. Nëse stilolapsi ka skaduar ose është gati të skadojë, duhet ta zëvendësoni atë.

Njoftoni njerëzit në afërsi, përfshirë bashkëpunëtorët, për alergjinë tuaj dhe mënyrën e përdorimit të stilolapsit të epinefrinës.

Gjithmonë konsultohuni me mjekun tuaj për këshilla dhe informacione shtesë në lidhje me përdorimin e një stilolapsi epinefrinë.

 

Shmangia e kontaktit me alergjenin është një nga masat parandaluese më efektive kur bëhet fjalë për reaksionet alergjike.

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Dg.

Simptom

Dg.

Preventiva

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Dg.

Болест

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Хигиена

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Probleme me gjumin

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim