Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Simptoma e sëmundjeve kardiovaskulare: Akumulimi i lëngjeve në organizëm.

Edema është një gjendje e karakterizuar nga mbajtja e lëngjeve në inde, e cila mund të ndodhë në kontekstin e sëmundjeve të ndryshme kardiovaskulare. Kur zemra nuk punon në mënyrë efikase për të pompuar gjakun në sistemin vaskular, lëngu mund të akumulohet në inde, duke shkaktuar edemë. Edema mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit, por më së shpeshti shfaqet në këmbë, duart, krahë ose bark. Presioni i lartë i gjakut mund të ushtrojë tendosje shtesë në zemër dhe të çojë në akumulimin e lëngjeve në inde.

 

Mbajtja e një sistemi të shëndetshëm kardiovaskular përfshin faktorë të ndryshëm si ushqimi i shëndetshëm, aktiviteti fizik, menaxhimi i stresit, eliminimi i zakoneve të dëmshme dhe ekzaminimet e rregullta mjekësore. Shëndeti i mirë kardiovaskular do të thotë qarkullim i mirë i gjakut dhe funksionim optimal i muskulit të zemrës, i cili kontribuon në shëndetin e përgjithshëm të mirë.

 

Terapia simptomatike dhe masa parandaluese

Trajtimi i edemës përfshin trajtimin e sëmundjes themelore dhe menaxhimin e edemës. Kjo mund të përfshijë barna të tilla si diuretikët (të cilët ndihmojnë veshkat të sekretojnë më shumë lëngje). Barna të tjera që mund të përshkruhen janë vazodilatatorët (të cilët zgjerojnë enët e gjakut) dhe barnat e kontrollit të presionit të gjakut. Një dietë e shëndetshme dhe ndryshimet në stilin e jetesës janë të rëndësishme për të përmirësuar gjendjen. Kufizimi i natriumit në dietë mund të ndihmojë në uljen e akumulimit të lëngjeve. Disa qasje dietike, të tilla si reduktimi i përdorimit të ushqimeve të përpunuara dhe natriumit, mund të jenë të dobishme në reduktimin e rrezikut të edemës. Aktiviteti i rregullt fizik i moderuar mund të ndihmojë në stimulimin e qarkullimit të gjakut dhe zvogëlimin e mbajtjes së lëngjeve. Është e rëndësishme të konsultoni një mjek nëse keni edemë ose simptoma të tjera të sëmundjeve kardiovaskulare për diagnozë dhe trajtim të saktë.

 

Një mënyrë jetese e shëndetshme dhe respektimi i masave parandaluese janë çelësi për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm dhe reduktimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare. Çdo person është i ndryshëm, prandaj është e rëndësishme të individualizoni strategjinë tuaj të parandalimit në konsultim me mjekun tuaj. Duke përfshirë këto aspekte shtesë në strategjinë tuaj të parandalimit, ju do të keni një qasje gjithëpërfshirëse për përmirësimin dhe ruajtjen e shëndetit kardiovaskular.

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од крлеж

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (2 дел)

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Несвестица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Симптоми на алергија

Симптомите на системска алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre