Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Kandilet e detit, anemonat e detit dhe koralet mund të shkaktojnë pickime. Helmi i tyre gjendet në qelizat thumbuese që ngjiten në lëkurën e viktimës. Shumica e specieve detare që gjenden në rajonet e buta nuk janë të rrezikshme. Megjithatë, disa krijesa detare tropikale mund të shkaktojnë helmim serioz. Vdekja mund të vijë nga paraliza e muskujve të kraharorit dhe rrallë nga shoku anafilaktik.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Inkurajoni viktimën të ulet ose të shtrihet. Lani zonën me sasi të bollshme uthull për të hequr qelizat thumbuese (nematocistet) ose për të çaktivizuar helmin.
  • Për të qetësuar dhimbjen pasi helmi është çaktivizuar, lagni zonën e prekur në ujë të ngrohtë.
  • Thirrni një ambulancë.
  • Monitoroni shenjat vitale – nivelin e vetëdijes, frymëmarrjen dhe pulsin. Kujdesuni për shenjat e një reaksioni alergjik, të tilla si vështirësi në frymëmarrje.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Reanimim kardiopulmonar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Превенција | Preventiva

Хигиена

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Превенција | Preventiva

Higjiena mendore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Dg.

Лекари

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Превенција | Preventiva

Редовен и квалитетен сон

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Превенција | Preventiva

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Dg.

Diagnoza

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Превенција | Preventiva

Скрининг тестовите

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Dg.

Njohurija shëndetësore