Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Spërkatja kimike në sy mund të shkaktojë lëndime serioze nëse nuk trajtohet shpejt. Disa kimikate dëmtojnë sipërfaqen e syrit, duke rezultuar në plagë dhe madje verbim. Prioriteti juaj është të shpërlani syrin me ujë për të eliminuar dhe shpërndarë kimikatin.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Mbajeni syrin e prekur të viktimës nën ujë të rrjedhshëm deri në dhjetë minuta. Lani tërësisht qepallën brenda dhe jashtë; nëse syri i prekur mbyllet për shkak të dhimbjes, provoni butësisht të hapni qepallën.
  • Sigurohuni që uji i ndotur të mos spërkasë syrin e padëmtuar.
  • Kërkojini viktimës të mbajë një garzë të pastër mbi syrin e dëmtuar. Nëse duhet të kalojë pak kohë para se viktima të marrë kujdesin mjekësor, mbështilleni garzën me një fashë.
  • Dërgoni viktimën në spital. Identifikoni kimikatin dhe tregoni detajet personelit mjekësor.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Dg.

Лекарски преглед

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Dg.

Болест

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Бавно срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Pickim nga insekte

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Dg.

Njohurija shëndetësore

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Dg.

Здравственото знаење

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Dg.

Симптом

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет