Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Ky është një lloj frakture ku kocka mund të plasaritet ose thyhet, por lëkura rreth saj nuk është e lënduar (pa plagë ose gjakderdhje të jashtme).

 

Si mund të ndihmoni:

  • Mos e lëvizni viktimën derisa pjesa e lënduar të sigurohet dhe të mbështetet, përveç nëse ajo është në rrezik të menjëhershëm.
  • Këshillojeni viktimën që të qëndrojë pa lëvizur.
  • Pjesa e dëmtuar dhe nyjet sipër dhe poshtë lëndimit duhet të imobilizohen, ashtu që mos të mund ketë lëvizje në pjesën e dëmtuar.
  • Nëse ka nevojë ndihmoeni të ulet apo të shtrihet.
  • Në varësi të vendndodhjes dhe llojit të frakturës, viktima mund të transportohet me makinë ose telefononi një ambulancë.
  • Nëse viktima humbet vetëdijen, trajtojeni atë me procedurën gjendje shoku.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Dg.

Preventiva

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Плускавци

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Фармакологија | Farmakologjia

Farmakologjia dhe masat parandaluese

Dg.

Лекарски преглед

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Симптоми на алергија

Црвени и подуени очи

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од животно

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Здравје | Shëndet

Хигиена

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво