Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Një atak në zemër zakonisht shkaktohet nga një pengesë e papritur e furnizimit me gjak në një pjesë të muskujve të zemrës – për shembull, për shkak të një mpiksjeje në një arterie koronare (trombozë koronare). Mund të quhet edhe infarkt i miokardit. Rreziku kryesor është se zemra do të ndalojë së rrahuri. Aspirina mund të përdoret për të kufizuar shkallën e dëmtimit të muskujve të zemrës.

 

Shenjat e një ataku në zemër:

 • Dhimbje e paqëndrueshme, e fortë në qendër të gjoksit që mund të rrezatojë në nofull dhe poshtë njërit ose të dy krahëve. Ndryshe nga angina, dhimbja nuk zvogëlohet kur viktima ulet ose pushon.
 • Frymëmarrje e shkurtër
 • Siklet në pjesën e sipërme të barkut
 • Kolaps, shpesh pa paralajmërim
 • Të fikët e papritur ose marramendje
 • Një ndjenjë e vdekjes së afërt
 • Buzët blu
 • Puls i shpejtë, i dobët ose i parregullt
 • Djersitje e madhe
 • Ngulçim ekstrem për ajër (uri për ajër)

 

Si mund të ndihmoni:

 • Telefononi për ndihmë urgjente. Tregoji dispeçerit që dyshoni për një atak në zemër.
 • Vendoseni viktimën në një pozitë sa më rehat që të jetë e mundur për të lehtësuar tendosjen në zemrën e tij. Pozicioni gjysmë ulur, me kokë dhe shpatulla të mbështetura dhe gjunjë të përthyer. Vendosni jastëkë pas tij dhe nën gjunjë.
 • Nëse viktima ka barna për anginë, të tilla si tableta ose një spray pompe ose aerosol, ndihmojeni ta administrojë atë.
 • Monitoroni shenjat vitale si nivelin e vetdijes, frymëmarrjen dhe pulsin, ndërsa prisni ndihmë. Qëndroni të qetë për të shmangur stresin e panevojshëm.
 • Nëse viktima është pa ndjenja dhe nuk merr frymë normalisht, filloni ringjalljen kardiopulmonare derisa të mbërrijë një ambulancë.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Здравје | Shëndet

Хигиена

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Dg.

Дијагноза

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Здравје | Shëndet

Редовен и квалитетен сон

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Dg.

Terapia

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од носот

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Dg.

Лекарски преглед

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool