Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Copa të vogla druri, metali ose qelqi mund të depërtojnë në lëkurë dhe bartin rrezikun nga infektimi. Shpesh, copat e vogla mund të nxirren me sukses nga lëkura duke përdorur piskatore. Megjithatë, nëse është ngulitur thellë dhe vështirë të hiqet, duhet ta lini në vend dhe ta këshilloni viktimën që të kërkojë kujdes mjekësor.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Pastroni butësisht zonën rreth plasaritjes me sapun dhe ujë të ngrohtë.
  • Sterilizoni piskatore me antiseptik ose alkool.
  • Kapeni copën me piskatore, sa më afër lëkurës.
  • Tërhiqeni copën në një vijë të drejtë, në të njëjtin kënd që ka hyrë në lëkurë; kini kujdes të mos e thyeni.
  • Shtrydheni butësisht plagën për të nxitur një gjakderdhje të vogël. Kjo do të ndihmojë në pastrimin e papastërtive të mbetura.
  • Lani përsëri me sapun dhe ujë. Pastroni dhe thani plagën
  • Dezinfektojeni plagën dhe zonën përreth me betadinë dhe mbulojeni me një fashë.
  • Pyete viktimën nëse është imunizuar për tetanoz. Kërkoni këshilla mjekësore nëse nuk është i sigurt.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Dg.

Preventiva

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Dg.

Mjekët

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Превенција | Preventiva

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Превенција | Preventiva

Higjiena

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Симптоми на алергија

Чешање, црвенило и отекување на кожата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Simptomat e alergjisë

Dhimbje dhe ngërçe në stomak

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Dg.

Лекарски преглед

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Превенција | Preventiva

Фармакологија и превентивни мерки

Превенција | Preventiva

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Превенција | Preventiva

Општ медицински преглед

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Dg.

Simptom

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Simptomat e alergjisë

Kruarje, djegie dhe rrjedhje nga hunda

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Крвава столица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris