Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Kjo gjendje është një spazmë e papritur e dhimbshme në një ose më shumë muskuj. Ngërçet zakonisht shfaqen gjatë gjumit. Ato mund të zhvillohen edhe pas ushtrimeve të forta, për shkak të grumbullimit të mbetjeve të ndryshme kimike në muskuj ose për shkak të humbjes së tepërt të kripërave dhe lëngjeve nga trupi nëpërmjet djersitjes ose dehidrimit. Ngërçet shpesh mund të lehtësohen duke shtrirë dhe masazhuar muskujt e prekur.

 

Si mund të ndihmoni:

 

Ngërçe në këmbë

  • Ndihmoni të dëmtuarin të qëndrojë me peshën e tij në anën e përparme me gishtat e këmbëve; Pasi të kalojë spazma, masazhoni pjesën e prekur të këmbës me gishta.

 

Ngërçe në muskujt e nëngjurit të këmbës

  • Ndihmoni të dëmtuarin të drejtojë gjurin dhe të mbështesë këmbën. Përkulni këmbën drejt nëngjurit për të shtrirë muskujt, më pas masazhoni zonën e prekur në pjesën e pasme të nëngjurit.

 

Ngërç përpara kofshës

  • Ndihmojeni viktimën të shtrihet. Ngrini këmbën dhe përkulni gjurin për të shtrirë muskujt. Masazhoni muskujt e prekur pasi të kalojë spazma.

 

Ngërçe në pjesën e pasme të kofshës

  • Ndihmojeni viktimën të shtrihet. Ngrini këmbën dhe drejtoni gjurin për të shtrirë muskujt. Masazhoni zonën pasi të kalojë spazma.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve infektive

Dg.

Симптом

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helm i gëlltitur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Каснување од змија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Vështirësi në frymëmarrje

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Замор и слабост

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слабеењето или зголемувањето на тежината без очигледна причина.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Голтнат отров

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Симптоми на алергија

Кашлање со крв.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Здравје | Shëndet

Ekzaminimi i përgjithshëm mjekësor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Фебрилни конвулзии

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Здравје | Shëndet

Higjiena

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.