Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Gjakderdhja në mbrendi të trupit mund të ndodhë pas një dëmtimi të rëndë, të tillë si një frakturë ose një goditje nga një objekt i mprehtë, por mund të ndodhë edhe në mënyrë spontane – për shembull, gjakderdhje nga një ulçerë stomaku. Rreziku kryesor i gjakderdhjes së brendshme është gjendja e shokut. Sepse gjaku mund të grumbullohet rreth organeve si mushkëritë, zemra ose truri dhe të ushtrojë presion të dëmshëm mbi to. Dyshoni për gjakderdhje të brendshme nëse një viktimë zhvillon shenja shoku pa humbje të dukshme gjaku. Shenjat e gjakderdhjes së brendshme ndryshojnë në varësi të vendit të gjakderdhjes. Përveç kësaj, gjakderdhja nga disa vrima të trupit mund të tregojnë një dëmtim ose sëmundje serioze.

Shenjat e gjakderdhjes së brendshme:

 • Informacion nga viktima që tregon një lëndim ose sëmundje
 • Fillimisht, lëkura e zbehtë dhe e ftohtë.
 • Nëse gjakderdhja vazhdon, lëkura mund të bëhet blu-gri (cianozë)
 • Ethe dhe të dridhura
 • Puls i shpejtë, i dobët
 • Etje, tharje e gojës
 • Frymëmarrje e shpejtë, e cekët
 • Konfuzion, shqetësim dhe nervozizëm
 • Dhimbje
 • Kolaps i mundshëm dhe pavetëdije
 • Gjakderdhje nga hapjet e trupit
 • Në rastet e lëndimeve të dhunshme, “mavijosje model” – zona të çngjyrosjes së lëkurës me forma

 

Si mund të dihmoni:

 • Ndiqni trajtimin për gjendje shoku.
 • Telefononi menjëherë një ambulancë ose dërgoni viktimën në spitalin më të afërt.

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Превенција | Preventiva

Higjiena

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ënjtje e fytyrës, duarve ose këmbëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Превенција | Preventiva

Ментална хигиена

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Слаб имунитет

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Simptomat e alergjisë

Gërvishtja e fytit dhe kollitja

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Dg.

Лекарски преглед

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Diarreja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Превенција | Preventiva

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Превенција | Preventiva

Хигиена

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Превенција | Preventiva

Testet e depistimit

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)