Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Gjakderdhja nga goja mund të shkaktohet nga një sërë arsyesh, duke përfshirë dëmtimin e gjuhës, buzës ose mukozës së gojës. Shkaku më i zakonshëm është dëmtimi ose nxjerrja e një dhëmbi, gjë që mund të jetë alarmante.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Kërkojini viktimës të ulet, me kokën përpara dhe të mbështetur pak në anën e dëmtuar, për të lejuar që gjaku të rrjedhë nga goja. Vendosni garzë sterile mbi plagë.
  • Kërkojini viktimës të aplikojë garzë dhe të ushtrojë presion të butë në plagë për rreth dhjetë minuta.
  • Nëse gjakderdhja vazhdon, zëvendësoni garzën.
  • Mos lejoni ta shpërlajë gojën, pasi kjo mund të prishë procesin e koagulimit në plagë për të ndaluar gjakderdhjen.
  • Për të kontrolluar gjakderdhjen nga alveola e dhëmbit, rrotulloni një copë garzë mjaft të trashë, vendoseni në alveolën e zbrazët dhe thuajini viktimës ta kafshojë.
  • Këshillojeni viktimën që të shmangë pirjen e ndonjë gjëje të nxehtë për 12 orë.

 

Nëse plaga është e madhe, ose gjakderdhja zgjat më shumë se 30 minuta ose rifillon, kërkoni ndihmë nga mjeku ose stomatologu.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против алергии

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Cikle menstruale të parregullta ose të dhimbshme

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Regjimi ushqimor (Dieta) në rast diarreje

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Dg.

Mjekët

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në vesh

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Kapsllëku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Алергија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Dg.

Sëmundje

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje veshi dhe dhëmbi

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë e infektuar

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Проблеми со спиењето

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Убод од инсекти

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Dg.

Превенција

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Ndryshime në ngjyrën dhe erën e urinës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Simptomat e alergjisë

Nauze, të vjella dhe diarre

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Gazrat dhe fryrja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Здравје | Shëndet

Хигиена

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale