Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Nëse një trup i huaj ngec në vesh, mund të shkaktojë infekcion, humbje të përkohshme të dëgjimit duke bllokuar kanalin e veshit. Në disa raste, trupi i huaj mund të dëmtojë daullen e veshit. Fëmijët e vegjël shpesh shtyjnë objekte në veshët e tyre. Kur pastrohen veshët, majat e pambukut shpesh ngecin në vesh. Insektet mund të hyjnë në vesh dhe të shkaktojnë dhimbje e parehati.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Mos u përpiqni të hiqni me forcë, ndonjë trup të huaj që është bllokuar në vesh. Mund të shkaktoni lëndime serioze dhe ta shtyni trupin e huaj më thellë.
  • Qetsojeni viktimën dhe kërkoni që të ulet.
  • Mbështetni kokën e tij, me veshin e prekur sipër. Hidhni butësisht ujë të vakët në vesh, insekti ose trupi i huaj duhet të notojë jashtë. Nëse ky ujë nuk e pastron veshin, kërkoni kujdes mjekësor.
  • Organizoni dërgimin e viktimës në spital.
  • Kujdesuni për viktimën derisa, të marrë ndihmë mjekësore.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me alkool

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Konvulsionet febrile

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Dg.

Mjekët

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Симптоми на заразни болести

Симптоми на заразни болести

Симптом на бубрежни заболувања

Болно и тешко мокрење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Отворена фрактура

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperventilimi

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Гушење со храна

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Helmim me barna

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Задржување на течности во организмот

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Здравје | Shëndet

Higjiena mendore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i rriqrës

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Разни теми | Tema të ndryshme

Faktorët gjenetikë dhe ndikimi i tyre në shëndet

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Dg.

Симптом

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Angina pectoris

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në kokë

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Dg.

Diagnoza

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Здравје | Shëndet

Mbrojtja nga ushqimi, uji dhe ajri i kontaminuar

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Разни теми | Tema të ndryshme

Ndikimi i teknologjisë në kujdesin shëndetësor!

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гадење, повраќање и регургитација

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со лекови