Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Fëmijët e vegjël mund të shtyjnë objekte të vogla në hundë. Objektet mund të bllokojnë hundën dhe të shkaktojnë infeksion. Nëse objekti është i mprehtë, mund të dëmtojë indin dhe të shkaktojë gjakderdhje. Mos u përpiqni të hiqni një objekt të huaj nga zgavra e hundës; për shkak se mund të shkaktoni lëndim ose ta shtyni atë më thellë në traktin respirator.

 

Shenjat e trupit të huaj ne zgavrën e hundës:

  • Frymëmarrje e rëndë ose e zhurmshme përmes hundës.
  • Ënjtje e hundës.
  • Shkarkim purulent ose i përgjakshëm, që tregon se një trup i huaj mund të jetë ngecur për një kohë të gjatë.

 

 

Si mund të ndihmoni:

  • Mos u përpiqni të hiqni trupin e huaj, edhe nëse mund ta shihni.
  • Mundohuni ta mbani fëmijën të qetë.
  • Thuajini të marrë frymë përmes gojës me një ritëm normal.
  • Këshillojeni që të mos tentoj ta heqë vetë trupin e huaj.
  • Dërgojeni fëmijën në spital që stafi mjekësor ta largojë në mënyrë të sigurt.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Dg.

Превенција

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Здравје | Shëndet

Општ медицински преглед

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против бубрежни заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Dg.

Лекари

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Kompleksi Klinik Universitar Nënë Tereza

Simptomat e sëmundjeve infektive

Simptomat e sëmundjeve infektive

Dg.

Болест

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотина на рака

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja në tru

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Dg.

Preventiva

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во грло

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Fluska

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотен удар

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje koke

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Dg.

Diagnoza

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Горушица

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi epileptik

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Dg.

Симптом

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Разни теми | Tema të ndryshme

Влијанието на технологијата врз здравствената заштита!

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Симптоми на алергија

Чешање, печење и течење на носот

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm