Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Превенција | Preventiva

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Превенција | Preventiva

Здрава исхрана

 

 

Lodhja nga nxehtësia është një formë e lehtë e goditjes nga nxehtësia dhe ndodh kur trupi humb një sasi të tepërt të lëngjeve dhe kripërave për shkak të ekspozimit të zgjatur ndaj temperaturave të larta dhe lagështisë. Kjo gjendje nuk është aq serioze sa goditja e nxehtësisë, por gjithsesi mund të shkaktojë disa simptoma. Disa nga shenjat dhe simptomat e zakonshme të lodhjes nga nxehtësia përfshijnë:

 

Shenjat e lodhjes nga nxehtësia:

 • Zemra mund të rrahë më shpejt.
 • Lëkura mund të jetë e zbehtë dhe e ftohtë.
 • Dobësi e përgjithshme.
 • Nauze dhe mund të vjella.
 • Dhimbje koke dhe marramendje.
 • Djersitje e shtuar.

 

 

Si mund të ndihmoni:

 • Zhvendoseni viktimën në një vend të freskët dhe me hije.
 • Jepini atij lëngje për të pirë, mundësisht ujë ose pije me elektrolite.
 • Sigurojini atij një vend për të pushuar.
 • Lëreni të shtrihet dhe të ngrejë dhe të mbështesë këmbët për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut në tru.
 • Monitoroni shenjat vitale – nivelin e vetëdijes, frymëmarrjen dhe pulsin. Edhe nëse viktima shërohet shpejt, këshillojeni që të kërkojë kujdes mjekësor.
 • Nëse simptomat vazhdojnë ose përkeqësohen, kërkoni kujdes mjekësor.

 

Lodhja nga nxehtësia mund të parandalohet duke qëndruar i hidratuar dhe duke shmangur ekspozimin e zgjatur ndaj temperaturave të larta.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Симптом на бубрежни заболувања

Често мокрење

Симптоми на респираторни заболувања

Отежнато дишење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja në ujë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjymtyrë e amputuar

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Превенција | Preventiva

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Превенција | Preventiva

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Dg.

Mjekët

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Imunitet i dobët

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дехидрација

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Превенција | Preventiva

Higjiena mendore

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hiperglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници од сонце

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga goja

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve oftalmike

Dg.

Terapia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Здрава храна за дијабетичари (1 дел)

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi nga kafsha

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Пoвраќање и пролив

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во уво

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Dg.

Simptom

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Goditja e nxehtësisë

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на окото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Запек

Dg.

Diagnoza

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Dg.

Sëmundje

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против дерматолошки заболувања

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Dg.

Лекари

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të mushkërive

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Urthi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Стомачна болка

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа