Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Një trup i huaj në sy që pluskon mbi sipërfaqen e syrit mund të hiqet lehtësisht. Megjithatë, nuk duhet të përpiqeni të hiqni ndonjë gjë që ngjitet ose depërton syrin, pasi kjo mund të shkaktojë infeksion dhe lëndime serioze të syrit. Në vend të kësaj, sigurohuni që viktima të marrë kujdes të menjëhershëm mjekësor.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Këshillojeni viktimën që të mos fërkojë syrin. Kërkojini të ulet përballë dritës.
  • Qëndroni pranë ose pas viktimës. Tërhiqni butësisht qepallat për te hapur syrin. Kërkojini asaj të shikojë djathtas, majtas, lart dhe poshtë. Ekzaminoni çdo pjesë të syrit të saj ndërsa ajo e bën këtë.
  • Nëse mund të shihni një trup të huaj në të bardhën e syrit, lajeni atë duke derdhur ujë të pastër nga një gotë. Vendosni një peshqir rreth shpatullave të viktimës. Mbajeni syrin hapur dhe derdhni ujin nga këndi i brendshëm i syrit në mënyrë që të kullojë mbi peshqir.
  • Nëse kjo dështon, provoni ta hiqni trupin e huaj me një cep të lagur të një fasule ose pecete të pastër. Nëse ende nuk mund ta hiqni, kërkoni kujdes mjekësor.

 

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në hundë

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлање крв

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ладни облоги за повреди

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Симптоми на хематолошки заболувања

Симптоми на хематолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Testet e depistimit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Режим на исхрана (Диета) при дијареа

Dg.

Терапија

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga veshi

Dg.

Preventiva

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Akumulimi i lëngjeve në organizëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Prerjet dhe gërvishtjet

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Jashtëqitje me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lëndime nga presioni ose shtypja

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Dg.

Simptom

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ndrydhje

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ethet

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër alergjive

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Alergjia

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Здравје | Shëndet

Вакцинација

Прва помош | Ndihma e parë

Кардиопулмонална реанимација

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve onkologjike

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve gastrointestinale

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уво

Dg.

Sëmundje

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulm në zemër

Dg.

Симптом

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Dietat për të përmirësuar shëndetin

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Болка во увото и забот

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Kollitja me gjak

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e jashtme

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i shpeshtë

Симптоми на алергија

Гребење на грлото и кашлање

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Dhimbja e barkut

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Shtimi ose pakësimi i oreksit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipoglicemia

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Анафилактичен шок

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Simptomat e alergjisë

Simptomat e alergjisë sistemike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Mjekët

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипервентилација

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против хематолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Крварење од уста

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Затворена фрактура

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против белодробни заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипогликемија