Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Rriqrat janë krijesa të vogla si merimanga që gjenden në bar ose pyje. Ata lidhen me kafshët që kalojnë (përfshirë njerëzit) dhe kafshojnë lëkurën për të thithur gjak. Kur thith gjak, rriqra fryhet në madhësinë e një bizele dhe më pas mund të shihet lehtësisht. Rriqrat mund të bartin sëmundje dhe të shkaktojnë infeksione, prandaj ato duhet të hiqen sa më shpejt të jetë e mundur.

 

Si mund të ndihmoni:

  • Duke përdorur piskatore, kapeni kokën e rriqrës sa më afër lëkurës së viktimës.
  • Tërhiqeni butësisht kokën lart me presion të qëndrueshëm dhe të barabartë pa e përdredhur.
  • Mos e shtrydhni rriqrën, pasi kjo mund të lërë kokën të ngulitur ose të rikthejnë lëngjet infektive në lëkurë.
  • Pastroni zonën me një  antiseptike.
  • Ruani rriqrën për identifikim; vendoseni në një qese plastike të mbyllur.
  • Viktima duhet të kërkojë kujdes mjekësor; thuajini të marrë rriqrën pasi mund të jetë e nevojshme për analizë.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипотермија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Внатрешно крварење

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против гастроинтестинални заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegiet

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje të fytit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kompresa të ftohta për lëndime.

Симптом на бубрежни заболувања

Болка во долниот дел на стомакот

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Humbje ose shtim në peshë pa ndonjë arsye të dukshme.

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреда на главата

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Dobësia e përgjithshme dhe lodhja

Разни теми | Tema të ndryshme

Генетски фактори и нивното влијание на здравјето

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve endokrinologjike

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ангина пекторис

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исчашување

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Дијареа

Фармакологија | Farmakologjia

Фармакологија и превентивни мерки

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против имунолошки заболувања

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjendje shoku

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të fikët

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Hipoksia

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Spërkatje kimike në sy

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mbytja me ushqim

Здравје | Shëndet

Соодветна хидратација на телото

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Sulmi astmatik

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Изгореници

Simptomat e sëmundjeve gastrointestinale

Nauze, të vjella dhe regurgitim

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Исекотини и гребнатини

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Главоболка

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Паѓање на преден заб

Здравје | Shëndet

Заштита од контаминирана храна, вода и воздух

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Инфицирана рана

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Dg.

Sëmundje

Симптоми на алергија

Стомачни болки и грчеви

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Ампутиран екстремитет

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e mbyllur

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngrirja e gjymtyrëve

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Ngërçe muskulore

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Труење со алкохол

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Simptomat e sëmundjeve oftalmike

Симптоми на респираторни заболувања

Треска

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Djegie nga dielli

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Simptomat e alergjisë

Kruajtje, skuqje dhe ënjtje e lëkurës

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Абдоминалната болка

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

Универзитетски Клинички Комплекс Мајка Тереза

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje nga hunda

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e parë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Рана на главата

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Plagë në sy

Здравје | Shëndet

Скрининг тестовите

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мускулни грчеви

Здравје | Shëndet

Vaksinimi

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Мозочен удар

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Dg.

Simptom

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против ендокринолошки заболувања

Simptomat e alergjisë

Kollitja e gjakut

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Дислокација на зглоб

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хипергликемија

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Надворешно крварење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Mavijosje nga lëndimi

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Gjakderdhje e mbrendshme

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Здравје | Shëndet

Ментална хигиена

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Хипоксија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Rënia e dhëmbit të përparmë

Здравје | Shëndet

Të ushqyerit e shëndetshëm

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Trup i huaj në sy