Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Dg.

Дијагноза

Dg.

Diagnoza

Dg.

Симптом

Dg.

Simptom

Dg.

Болест

Dg.

Sëmundje

Dg.

Терапија

Dg.

Terapia

Dg.

Превенција

Dg.

Preventiva

Dg.

Лекарски преглед

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Dg.

Лекари

Dg.

Mjekët

Dg.

Здравственото знаење

Dg.

Njohurija shëndetësore

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Здравје | Shëndet

Aktiviteti fizik i rregullt dhe i moderuar

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

 

 

Kjo gjendje ndodh kur nivelet e sheqerit në gjak bien nën normale. Karakterizohet nga një përkeqësim i shpejtë i nivelit të vetëdijes. Hipoglicemia zhvillohet nëse ekuilibri insulinë-sheqer është i pasaktë; për shembull, kur një person me diabet humbet një vakt ose ushtron shumë. Kjo është e zakonshme tek një person me diabet të sapodiagnostikuar pasi mësojnë të balancojnë nivelet e sheqerit. Njerëzit me diabet mund të mbajnë pajisjet e tyre të testimit të gjakut për të kontrolluar nivelet e sheqerit në gjak, si dhe ilaçet e tyre të insulinës, në mënyrë që ata të përgatiten mirë për emergjencat; për shembull, shumë prej tyre mbajnë sheqer, karamele ose një tub xhel glukoze. Nëse sulmi hipoglikemik është në një fazë të avancuar, vetëdija mund të jetë e dëmtuar dhe duhet të kërkoni ndihmë urgjente.

 

Shenjat e hipoglicemisë:

 • Historia e diabetit – vetë viktima mund të njohë fillimin e një sulmi hipoglikemik
 • Dobësi apo uri
 • Konfuzion dhe sjellje irracionale
 • Djersitni me lëkurë të ftohtë dhe të yndyrshme
 • Puls i shpejtë
 • Palpitacione dhe dridhje të muskujve
 • Niveli i përkeqësuar i përgjigjes
 • Humbja e vetëdijes

 

 

Si mund të ndihmoni:

 • Ndihmojeni viktimën të ulet, jepni 10 gram glukozë – për shembull, vendosni dy lugë çaji sheqer në një gotë me ujë ose lëng frutash. Atij mund t’i jepen edhe karamele të ëmbla si çokollata.
 • Lëreni të pushojë derisa të ndihet më mirë. Merrni kompletin e tij të testit të glukozës dhe kontrolloni nivelin e tij të glukozës. Monitoroni atë derisa të shërohet plotësisht.
 • Nëse vetëdija është e dëmtuar, mos i jepni viktimës asgjë për të ngrënë ose pirë.
 • Nëse gjendja e viktimës nuk përmirësohet, telefononi një ambullancë dhe monitoroni shenjat vitale, nivelin e ndërgjegjes, frymëmarrjen dhe pulsin ndërsa prisni që të vijë ndihma.
 • Nëse personi është pa ndjenja dhe nuk merr frymë, filloni CPR ndërsa arrin ndihma.

 

 

 

Сподели со пријатели! | Shpërndaje me miqtë!

 

 

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Зголемен или намален апетит

Симптом на бубрежни заболувања

Промени во бојата и мирисот на урината

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimet nga krijesat e detit

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Епилептичен напад

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dehidratimi

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Ushqime të shëndetshme për diabetikët (pjesa e dytë)

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Топлотна исцрпеност

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на имунолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на офталмолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Симптоми на дерматолошки заболувања

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Simptomat e sëmundjeve onkologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Hipotermia

Диети според болести | Dietat sipas sëmundjeve

Диети за подобрување на здравјето

Simptomat e alergjisë

Ënjtje e fytyrës ose pjesëve të tjera të trupit

Simptomat e sëmundjeve imune

Simptomat e sëmundjeve imune

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dhimbje barku

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Dhimbje në gjoks

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Simptomat e sëmundjeve hematologjike

Dg.

Терапија

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Të vjella dhe diarre

Симптом на бубрежни заболувања

Отекување на лицето, рацете или стапалата.

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Kafshimi i gjarprit

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Болка во градите

Dg.

Ekzaminimi mjeksor

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ЈЗУ Поликлиники – Скопје

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Хемиско прскање во окото

Simptomat e alergjisë

Dhimbja e kokës sinusale

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Отежнато дишење и замор

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Rrahje të shpejta të zemrës

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Lodhja nga nxehtësija

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Повреди од притисок или згмечување

Превенција | Preventiva

Превентивните мерки против офталмолошки заболувања

Здравје | Shëndet

Gjumi i rregullt dhe cilësor

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve imunologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dislokim i kyçit

Dg.

Здравственото знаење

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Срцев удар

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против заразни болести

Dg.

Welcome to DIAGNOSIS. This is the Beginning!

Симптоми на ендокринолошки заболувања

Неправилни или болни менструални циклуси

Симптоми на алергија

Синусната главоболка

Dg.

Sëmundje

Dg.

Дијагноза

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Смрзнатини на екстремитетите

Simptomat e sëmundjeve të veshkave

Urinim i dhimbshëm dhe i vështirë

Здравје | Shëndet

Редовна и умерена физичка активност

Превенција | Preventiva

Masat parandaluese kundër sëmundjeve të veshkave

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Треска

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на онколошки заболувања

Симптоми на кардиоваскуларни заболувања

Забрзано срцебиење

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Një prerje në dorë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во нос

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Dëmtim në kokë

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Состојба на шок

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Frakturë e hapur

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против онколошки заболувања

Здравствени установи | Institucione shëndetsore

ISHP Poliklinikat – Shkup

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Rrahje të ngadalta të zemrës

Симптоми на респираторни заболувања

Кашлица

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Simptomat e sëmundjeve dermatologjike

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Давење во вода

Превенција | Preventiva

Превентивни мерки против кардиоваскуларни заболувања

Dg.

Болест

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Модринка од повреда

Прва помош | Ndihma e parë

Ndihma e parë: Thumbim me copë druri, metali ose qelqi

Симптоми на алергија

Отекување на лицето или други делови од телото

Симптоми на алергија

Гадење, повраќање и дијареа

Симптоми на респираторни заболувања

Општа слабост и замор

Simptomat e sëmundjeve endokrinologjike

Lodhja dhe dobësia

Здравје | Shëndet

Хигиена

Simptomat e alergjisë

Sytë e skuqur dhe të ënjtur

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Астматичен напад

Здравје | Shëndet

Здрава исхрана

Здравје | Shëndet

Hidratimi adekuat i trupit

Dg.

Preventiva

Симптоми на гастроинтестинални заболувања

Гасови и надуеност

Прва помош | Ndihma e parë

Прва помош: Страно тело во окото

Simptomat e sëmundjeve kardiovaskulare

Vështirësi në frymëmarrje dhe lodhje

Simptoma e sëmundjeve respiratore

Ethet